I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

tips

Soal Jawab : Tips Berkaitan Tikus Dan Cara-Cara Menanganinya

Salam. Maafkan Ustaz Love kerana sudah lama tidak menjenguk ke sini. Bila dah muncul, tiba-tiba bawa topik yang jauh menyimpang daripada niche kebanyakan pembaca di sini. Sebelum tu, biarlah Ustaz Love terangkan serba-sedikit kronologi yang berlaku. Salah satu bilik dalam rumah Ustaz Love yang telah lama tidak digunakan (sekadar buat simpan barang dan pakaian), telah […]

Tips : Menulis Dari Hati

Salam. Tips ni Ustaz Love pernah kongsi di fb. Kali ni nak kongsi di blog pula. Semoga bermanfaat. 1. Jika nak menulis buku agama atau motivasi, tulislah dalam keadaan berwuduk kerana ia amalan para alim ulamak. Banyakkan membaca al-Quran dan berzikir. Letakkan kitab rujukan di hadapan. InsyaAllah, suasana ini akan mempengaruhi idea menulis. 2. Jika […]

Soal Jawab : Cara Memperolehi Ketenangan Jiwa

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada serai : “salam ustaz.pertama skali trima kasih krn blog ustaz tlh byk mbantu mrawat jiwa sy dlm mcari redha Allah..berusaha taubat nasuha..ksh sy krg lbh mcm lia..mnta ustaz tlg bntu beri cara mperoleh ktenangan jiwa..spy x dhntui dosa2 lalu..adakh slagi taubat sy msh blm ditrima Allah,sy xkn mperoleh ktenangan?tlg […]

Tips Bangun Tahajjud

Salam… Ustaz Love nak sambung sikit daripada entry solat tahajjud sebelum ni.. takut kalau biar lama2, tak ingat plak nak buat.. Ustaz Love nak berkongsi serba sedikit tips untuk bangun tahajjud. Walaupun kadang2 kita selalu terbangun akibat terkejut (sbb mimpi ke, bunyi bising ke dsb), tapi bangun terkejut belum tentu lagi menjamin kita dapat melakukan […]

Tips Balik Kampung

Salam… Nampaknya, KL semakin sesak dengan mereka2 yang semuanya menuju ke luar KL.. nak balik beraya.. jeles rasanya Ustaz Love melihatkan kegembiraan mereka nak sambut raya bersama sanak saudara di kampung.. Bila kereta banyak atas jalan, maka jalan pun akan jadi jem la.. jadi sangat menuntut kesabaran. Ustaz Love pernah menempuh perjalanan 12 jam ke […]

Tips Memanjangkan Nafas

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada Ryna yang bertanyakan bagaimana cara nak kontrol pernafasan semasa bertarannum / membaca al-Quran. Oleh kerana jawapannya mungkin agak panjang, jadi tak sesuai rasanya Ustaz Love menjawab di shoutbox. Lagipun tips2 sebegini mungkin boleh menjadi panduan kepada kita. Jadi, Ustaz Love pun bercadang menjawabnya dalam entry. Seperti yang kita sedia […]

Tutorial : 10 Tips Memilih Nama Domain

Salam… Dah lama Ustaz Love tinggalkan tutorial ni.. agak sibuk sket tak bleh nak fokus.. sbb benda2 ni memerlukan penumpuan.. berbanding entry2 mengarut yg Ustaz Love tulis berdasarkan apa yg terlintas.. Itu sambil korek hidung pun bleh siap 3 4 entry.. kihkih.. Okey la.. tak nak mengarut panjang2 sangat.. sbb entry ni agak panjang.. Ustaz […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme