I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

suami

Soal Jawab : Sangka Baik Dengan Pasangan

Salam ustaz. Saya dan suami tinggal berjauhan. Suami sambung belajar. Saya sering bermimpi suami ada perempuan lain dan mimpi tersebut amatlah kerap. Saya stress sangat. Tapi bila suami ada di sisi saya, tidak ada perubahan yang berlaku. Contohnya suami saya tak ada la nak menyorokkan handphone ke. Bila dia ada dengan saya, saya tidak rasa […]

Soal Jawab : Diajak Bercerai Setiap Kali Ditegur

Salam Ustaz, Saya kini sedang mengandungkan anak kedua, dan anak pertama masih kecil. Suami saya seorang yang tidak boleh dibawa berbincang, dan tidak mendengar nasihat. Namun, terdapat beberapa perkara yang dilakukannya tidak menyenangkan hati saya dan keluarga saya. Contohnya, beliau pergi mendaki gunung bersama rakan-rakan selama seminggu dan mengabaikan tanggungjawab sebagai suami ketika di rumah. […]

Soal Jawab : Suami Kaki Botol

Ustaz, suami saya hari hari balik kerja mabuk dan berbau busuk akibat dari minum minuman keras..Selalunya dia akn cari gaduh, kejutkan saya tidur, walaupun tidak memukul,tapi hidup saya tetap tersiksa. kerja saya selalu terganggu kerana tidak cukup tidur. Suami saya penyayang, tapi beliau lebih sayangkan botol arak dari isteri..selalunya, alasan dia kerana melayan client dan […]

Soal Jawab : Ibu Mertua Kerap Minta Duit

Assalamualaikum…. Ustaz… sy nk tanye.. mcmnne kalo mak mertua slalu mintak duit atau pun di belikan lauk.. sedangkan suami sy dh bagi duit tiap2 bulan.. n ade adik ipar dan suami yang duduk bersama mak mertua…. bukan sy lokek… tp slalunye suami xde duit n mintak duit sy untuk bg pada mak… dan kdg2 duit […]

Soal Jawab : Bakal Suami Baik Tapi Merokok

Sy ade soalan nk tanye ustaz. Buat masa ni sy berkawan dgn sorg lelaki. dia baik, peramah, suka menolong, rajin belajar mengaji di masjid, tapi…dia merokok dan sy sbnrnya x suka org yg merokok. Bile sy nasihat die mcm2 hujah die bagi. Masalahnya, kwn2 dgn ustaz die pun same je. Kdg2 sy rs mcm melanggar […]

Awak Nak Saya Pandai Masak, Awak Kena Pandai Jadi Imam

Salam… Lain macam je tajuk kali ni.. maklum la, dah lama tak menulis buah fikiran sendiri. Ustaz Love kena berehat daripada menjawab soalan2 yang sangat mencabar minda. Dah lain macam je cara Ustaz Love jawab soalan akhir2 ni.. kiki.. Tajuk ni Ustaz Love reka sendiri. Takde kaitan dengan apa juga pengalaman hidup Ustaz Love. Cuma […]

Soal Jawab : Terbaca Rahsia Silam Ibu

saya anak kedua drpd 4 org adk beradik saya. walaupun sya memiliki adik, namun secara amnya, sya tahu dia bukn adik kandung sya. kerana saya prnh membaca peti msj di dlm handphone ibu saya, seorg lelaki ‘tentera’ pernh menyatakan ” tolg jga ank ank I elok2 ye, I sayg U”. sya percaya itu bukn msj […]

Soal Jawab : Antara Keinginan Suami Dan Arahan Ayah

salam ustaz. sy seorg isteri dan telah berhenti kerja setelah melahirkan anak pertama setelah berbincg n mendpt persetujuan suami.niat asal sy ingn menyambung masters supaya dpt bertukar kerjaya yg sgt sibuk ketika itu kepada pekerjaan pensyarah setelah smbung blajar.namun setelah berhenti kerja,suami lebih suka sy menjadi surirumah dan tidak mengizinkan sy berkerja mahupun sambung belajar.alhamdulillah […]

Soal Jawab : Isteri Queen Control

salam.. maaf, sy nk tnya pendapat ust. ape nasihat y patut sy berikn pada kawan sya y mahu berpisah dengan isteri nye kerana tidak tahan dengan sikap isterinya y terlalu panas baran. hinggakn sgala keputusan, isteri y buat dan suami tiada hak untuk bersuara. hinggakn kadang kala hal kecil akn mjadi isu utk pgaduhn y […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme