I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

makan

Soal Jawab : Berhenti Makan Pil Perancang Tanpa Izin

salam ustaz, saya sudah hampir 3 thn menikah, dan selama 3 thn ini saya selalu makan pil perancang untuk mencegah kehamilan (ini kemahuan suami, kalau saya terasa ingin sangat jadi ibu…tapi suami berkeras agar saya tidak hamil) tidak ada masalah kesihatan, tidak ada masalah kewangan, ustaz berdosakah saya sekiranya saya sengaja untuk tidak lagi memakan […]

Gemuk Itu Tanda Sihat?

Salam… Ustaz Love singgah kat satu bazar Ramadhan tadi (disebut juga dgn istilah PARAM – Pasar Ramadhan) nak beli jelly kelapa. Sungguh berahi (berselera – istilah Pantai Timur) sekali makan jelly kelapa ni. Sambil2 tunggu akak jelly tu isikan dalam plastik, Ustaz Love terperasan ramai orang memandang ke satu arah.. Ada yang memandang dengan pandangan […]

Soal Jawab : Isu Halal Coke Dan Ribena

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada pingu ijo : “ust, maafkan sy nak mencelah..bole ust komen tak isu ribena dan coke dikatakan haram walhal jakim kata halal.. kalo betol halal,statement2 yg keluar bole menimbulkan keraguan.jd mgkin lebey baik kite jgn minum..“

Soal Jawab : Saka Harimau

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan mistik daripada wan : “dan saya nk minta ustaz comment tentang entry mistik saya. dan ustaz, minta jelaskan tentang saka. adakah betul saka harimau ini dijamu juga dengan menggunakan ayat al-quran dan dipanggil pun dgn ayat al-quran? minta tlg sgt ustaz jelaskan kerana ada beberapa isu penting yg harus dirungkaikan […]

Sunat Raya : Makan Sedikit Sebelum Keluar Ke Masjid

Salam… Hari Raya is not all about food only, but.. pehhh.. sekali skeaping london la plak.. kihkih.. sebut2 london ni, teringat kat biskut almond london yg sangat menjadi faveret Ustaz Love.. Walaupun hari raya ini, kita kena jaga makan (hari tak raya pun kena gak jaga makan), tapi bukanlah bermaksud tak boleh makan langsung.. Itu […]

Ramadhan Al-Murtabak

Salam… Ustaz Love tengah melayan program Tanyalah Ustaz di TV9.. Kebetulan ada senior Ustaz Love masa belajar dulu, iaitu Ustaz Mohd Nidzam Abdul Kadir.. seorang yang lemah lembut dan sangat berakhlak mulia daripada zaman belajar lagi.. Jadi, Ustaz Love pun pakukan biji mata yang sangat mengantuk ini ke tv.. sebab suka dengar ceramah beliau. Beliau […]

Batal Puasa : Makan Minum Dengan Sengaja

Salam… Maksud puasa itu adalah menahan diri daripada makan dan minum.. bermakna, jika seseorang itu tidak dapat menahan diri daripada makan dan minum, maka orang itu adalah seorang yang tidak berpuasa. Makan dan minum dengan sengaja ni termasuklah seseorang yang sengaja makan sahur selepas waktu Subuh, ataupun berbuka puasa sebelum masuk waktu Maghrib dengan sengaja.. […]

Soal Jawab : Makan Kepala Ikan Melemahkan Ingatan

Salam… Terima kasih diucapkan kerana masih sudi lagi menziarahi blog Ustaz Love ini. Sementara ada ruang dan peluang ni, Ustaz Love ingin mengambil sedikit masa untuk menjawab beberapa persoalan yang dikemukakan. Ustaz Love akan publish dalam bentuk pos berjadual (scheduled post) supaya tiap2 hari ada entry baru. Sekalipun Ustaz Love ada masa untuk membuat 18 […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme