I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

doa

Soal Jawab : Teraniaya Kerana Dituduh Mencuri

Sy ingin bertanya,apakah hukumnya jika seseorg terinaya kerana dia di tuduh mencuri..dan dia sgt ingin membuktikan dirinya tidak bersalah tp tidak ada saksi dan bukti yg membantunya.dlm rasa kesedihan yg cuma rasa diri punya Allah sbg saksi dan dlm keadaan yg terdesak dimana rakan2 memaksanya mengaku atas kesalahannya dia cuma ada jln terakhir iaitu bersumpah […]

#SaveJejai | Blogger Ditimpa Musibah

Salam… Sejujurnya, Ustaz Love tak pernah mengenali dengan rapat blogger Jejai ni. Tapi, Ustaz Love selalu ternampak beliau masa awal2 berblogging dulu (masa tgh rajin blogwalking). Tapi, beliau memang blogger yang baik hati dan sudi berkongsi maklumat. Kalau sebut nama Jejai, mungkin yang kenal hanya di kalangan blogger yang rapat dengan beliau. Tapi bila disebutkan […]

Soal Jawab : Terkilan Sebab Doa Ibu Makbul

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada hamba Allah : “asalamualaikum ustz …. sye nk bertnye …soaln nye … sblm sye msk form 1 , sye ada mintak msk asrama … n pdaptg itu sedara sye dtg ke rumh … n ayh sedara sye bertnye kpada sye nnti form hndk ke skolh mner , lalu sye […]

Soal Jawab : Ibu Doakan Anak Cepat Mati

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada diana : “assalamualaikum ustaz… saya nak tanya… apa hukumnya seorang ibu sering mendoakan anaknya cepat mati, apabila timbul kemarahan.. punca kemarahan masalah kewangan. seperti tidak redha dgn kelahiran anaknya sendiri, sering pula menyalahkan anak yang tidak berdosa walaupun baru berusia 2tahun…..“

Kegembiraan Orang Berpuasa

Salam… Hari ni dah tak berapa ghairah nak menulis dah.. semuanya gara2 broadband.. sekejap2 putus… nak sambung balik, punya la lama baru ok.. lepas tu putus balik.. Lalu Ustaz Love mencuba pelbagai cara manual yang difikirkan berguna.. Lalu, jalan terakhir Ustaz Love cuba buka youtube.. pasang lagu yang ada playlist (bleh main secara terus menerus).. […]

Sunnah Berbuka Puasa

Salam… Kejap lagi (lebih kurang 15 minit lagi), kita akan berbuka puasa buat kali pertama dalam tahun ni.. (mcm la tak pernah berbuka puasa sunat.. tapi puasa wajib ni memang kira kali pertama la kan). Sementara kita menunggu masuk waktu Maghrib untuk kita sama2 menghirup air tebu mahupun air bancau (bandung + cincau).. mahupun melantak […]

Soal Jawab : Larangan Mendoakan Keburukan Orang Lain

Salam… Keadaan sinus Ustaz Love semakin teruk. Sebelum ni kening belah kiri membengkak, tapi dah surut lepas tuam dengan tuala panas. Tapi rasa sakit dan bengkak itu masih ada.. nak kata migrain, bukan kepala yg sakit.. tapi sakit kat laluan T (kening dan hidung serta pipi sebelah kiri).. Mungkinkah ada kaitan dengan susu kambing Hi-Goat […]

DOA : Dead or Alive

Salam.. Kalau Ustaz Love buat carian kat google untuk keyword doa, hasil carian yang keluar kebanyakannya games Dead or Alive (DOA) dan ada gak movie dia.. Ala2 movie Mortal Combat dan Street Fighter. Tapi entry ni macam biasa la.. tak berapa kena sangat dengan intro. Sebab entry sebenar adalah berkaitan dengan doa dan bukannya games […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme