I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

derhaka

Soal Jawab : Keluarga Tidak Menerima Janda Pilihan Teruna

Assalamualaikum ustaz… Saya seorang pekerja kilang, bekerja sebagai technician. Masalah yang saya alami sekarang ini, saya telah bercinta dengan janda di kilang. Kerana terlalu akrab, saya telah beberapa kali melakukan maksiat. Disebabkan itu, saya menjadi lalai untuk solat, begitu juga dia. Kami selalu solat, tapi disebabkan hal ini, kami jarang solat. Saya dah bertekad untuk […]

KISAH BENAR ISTERI CURANG – WAJIB BACA!!!

Saya bekerja sebagai seorang ketua eksekutif di sebuah syarikat swasta. Isteri saya adalah juru audit di sebuah syarikat swasta juga. Kami mempunyai seorang anak perempuan yang kini berumur 13 tahun. Dialah buah hati saya dunia dan akhirat. KISAH ini terjadi pada dua tahun lepas. Saya perhatikan sikap isteri saya tak macam biasa. Saya dapat kesan […]

Soal Jawab : Ibu Kurang Ajar Dengan Ayah

Mama sya sering memarahi sya namun bukn sya shja sebenarnya malahan ayh saya juga. mama sya pantang sekiranya ditegur mengenai sikpnya jika ditegur oleh ayh sya sendri ini menyebbkan ibubapa sya akn bergaduh hingga menyebbkan kadg kala ibu sya tekd mengmbil pisau untk mencbar ayh sya untk mmbunh ibu sya. ibu sya berlainan dgn perangai […]

Soal Jawab : Isteri Queen Control

salam.. maaf, sy nk tnya pendapat ust. ape nasihat y patut sy berikn pada kawan sya y mahu berpisah dengan isteri nye kerana tidak tahan dengan sikap isterinya y terlalu panas baran. hinggakn sgala keputusan, isteri y buat dan suami tiada hak untuk bersuara. hinggakn kadang kala hal kecil akn mjadi isu utk pgaduhn y […]

Soal Jawab : Antara Ibu Dan Isteri

Salam.. Ustaz Love menerima pertanyaan daripada Mama Zharfan.. Ustaz Love copy paste daripada blog beliau : “Kewajipan seorang anak lelaki dalam mentaati orang tuanya telah dijelaskan dalam sirah Rasulullah yang menceritakan tentang seorang sahabat yang bernama Al-Khomah Menangislah ibunya. Ibunya dengan penuh rasa kasih sayang telah mengampunkan segala dosa Al-Khomah. Sejurus selepas itu, barulah Al-Khomah […]

Soal Jawab : Taraf Ibu Kandung Dan Ibu Tiri

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada nazliah.. “salam ustaz saya nk tanye ape hukumnyer kite derhakan pada mak tiri? sama ke taraf mak tiri ngn mak sendiri?” Hukumnya adalah haram dan berdosa menderhaka kepada ibu.. tak kira apa nama ibu itu.. sama ada ibu kandung ke, ibu tiri ke, ibu susuan ke, ibu angkat ke.. […]

Soal Jawab : Halangan Dalam Bercinta

Salam.. Ustaz Love menerima pertanyaan daripada seseorang (Ustaz Love tak highlight nama beliau dan url blog sbb kisah ini agak mengaibkan.. namun, beliau sanggup untuk bertanya secara berterangan, maka Ustaz Love pun akan menjawab secara berterangan : “salam ustaz.. terima kasih atas entri ni… saya sebenarnya ingin cerita tentang kisah hidup sy baru-baru nih… saya […]

Soal Jawab : Ibu Bapa Cakap Tak Serupa Bikin

Salam… Agak lama Ustaz Love tak buat entry soal jawab.. agaknya dah berbulu mata pembaca blog Ustaz Love sbb dok buat entry pasal bulu je.. Kali ni Ustaz Love nak buat entry jawapan soalan yang agak lama Ustaz Love perap.. Datangnya daripada anonymous : “mcm mana pulak ye klu seseorg ni mengambil brt ttg soal […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme