I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

cinta

Soal Jawab : Jual Mahal Atau Jual Murah?

Assalamualaikum. Ustaz, saya sudah berkenalan dengan seorang pemuda yang alhamdulillah, baik dan cukup segala syarat untuk menjadi seorang suami. Paling utama saya cukup tertarik dengan kebaikan agamanya. Cuma satu sahaja yang pernah menjadi kegusaran saya satu ketika dahulu, adalah usianya yang muda 2 tahun dari saya. Namun, alhamdulillah, antara kami berdua, perkara itu dapat dipersetujui […]

Soal Jawab : Tipah Tertipu Lagi

Saya pun dalam situasi yang sama. Kami berkenalan masa saya ada krisis dengan bekas tunang. Sebab sayangkan dia, saya sanggup putuskan pertunangan. Lepas daripada itu baru saya tahu yang dia sudah beristeri dan punya 2 orang anak. Nak putus dah terlanjur sayang. Kadang bila fikir balik terasa menyesal. Ditipu banyak kali. Sekejap kata dah bercerai, […]

Soal Jawab : Perkenalan Melalui Laman Mencari Jodoh

Apa khabar ustaz love? semoga sentiasa sihat dan ceria2 selalu..Saya merupakan ‘silent reader” untuk blog ustaz..Saya suka baca blog ustaz sebab banyak persoalan saya terjawab di dalam blog ustaz..Terima kasih ye ustaz dan terima kasih juga kerana ustaz sudi membaca emel saya. ustaz love saya ada sedikit kemusyikilan Ini berkaitan dengan pemilihan calon suami @ isteri. […]

Soal Jawab : Tunang Panas Baran

assalamualaikum ustaz love…saya baru 2 bulan memegang status tunangan orang…saya mempunyai tunang yang mempunyai sifat cemburu dan panas baran…pantang ada masalah sikit mula la dia nk mencari gaduh dan pasal dengan saya.sedangkan masalah tu timbul dari pihak dia sendiri.tapi dia akn naik marah dan kami banyak berkomunikasi melalui sms….apabila dia marah bila timbulnya masalah dalam […]

Soal Jawab : Diuji Dengan Pegangan Tentang Cinta

assalamualaikum ustaz ..sy ingin bertanye ..sy sering mnasihati rakan sy supaya mghindari zina sperti couple .. sy sering mmbca arikel2 tntg hukum kapel …. tp susah utk sy mghindari hati sy dr perasaan yg dtg … sekarang sy sudah terlanjur bercinta ….tetapi sesudah sy memikirkannya semula sy mulai rasa brsalah … sy tidak mahu hidup […]

Soal Jawab : Tunang Dirampas Ahli Keluarga

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan dari seorang hamba Allah.. “Saya ada ada sedikit masalah. Saya sendiri tidak pasti apa tujuan saya teks ustaz ini. Sama ada mahu berkongsi cerita, atau sekadar mahu lepaskan rasa berat di hati ini. 4 tahun lalu, saya telah pun bertunang dengan gadis pilihan sendiri. Entah dimana silapnya, tunang saya ini […]

Soal Jawab : Tunang Bermulut Cabul

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada Zaleha… “Salam..ustaz…saya nk mintak pendapat.. saya ringkaskn je la yer.. ermmm..saya berumur 26 tahun..saya masih bujang..saya baru putus tunang baru2 ni..utk kali k2.. salah saya..saya yg x bole bsabar..lalu dgn prasaan kcewa dan marah..saya mtk kluarga saya putuskn ptunangan kami.ape yg buatkan sya tekad dgn kptsan sy waktu..kerana sikap […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme