I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

blog

Tagline Blog Ustaz Love Menulis, Tapi..

Salam.. Ini merupakan entry pertama dalam bulan terakhir untuk tahun ni. Kononnya bila dah cuti ni, banyak la masa untuk menulis. Sayangnya, ku sangkakan panas hingga ke petang, rupanya panas sampai ke malam. Semangat hilang entah ke mana. Soalan-soalan cuma mampu dibaca saja tanpa solusi untuk menjawabnya. Masa lapang dialihkan kepada aktiviti lain yang tidak […]

Mohon Bantuan Bagi Pengunjung Yang Menghantarkan Soalan

Salam. Ustaz Love ingin mengambil kesempatan di sini untuk menyeru kepada para pengunjung yang meninggalkan komen atau menghantar soalan, agar dapat menulis menggunakan Bahasa Melayu yang penuh tanpa singkatan (contohnya sy untuk saya, dlm untuk dalam, pd untuk pada, mlm untuk malam dan sebagainya) agar mudah untuk difahami dan menjimatkan masa Ustaz Love untuk menjawabnya […]

Kelebihan Dan Kekurangan Menulis Di Blog Atau Facebook

Salam. Ustaz Love tertarik dengan suatu pertanyaan daripada sahabat di facebook yang bertanyakan situasi seperti tajuk di atas. Oleh kerana jawapannya mungkin agak panjang, Ustaz Love memilih untuk menjawabnya di blog. Ustaz Love rasa, lebih mudah menjawabnya dalam bentuk point. 1. Kemudahan untuk update penulisan. Blog : Terpaksa login page editor (blogger, wordpress dsb) untuk […]

Test

Assalamualaikum.. Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog Ustaz Love yang terlalu banyak sawangnya ni. Tiada entry baru, dan terlalu banyak komen yang tidak berjawab. Semuanya disebabkan kelekaan dan kealpaan Ustaz Love yang dengan sengaja mengabaikan blog ini. Alhamdulillah, segala masalah yang sebelum ini menghantui kepala otak berjambul Ustaz Love ini telah berjaya diselesaikan. Tiada lagi […]

Terasa Seperti Mula-Mula Berblogging

Salam.. Waktu mula berblogging dulu, jari jemari terasa keras nak menaip. Otak letih diperah untuk sebuah idea. Namun, semangat itu mengatasi segalanya. Sanggup bersengkang mata melakukan blogwalking semata-mata ingin menyedut trafik. Apatah lagi di saat kehadiran iklan BE (Buffered Earning aka CPUV), trafik sangat diperlukan untuk menambah pendapatan. Untuk mendapatkan sebuah iklan BE, memerlukan sebuah […]

Kembali Dari Berbulan Madu

Salam. Ini bukan tajuk nak bagi gempak. Tapi sebenarnya memang Ustaz Love baru je habis berbulan madu (walaupun tak la sampai sebulan lamanya). Ustaz Love sekadar ingin berkongsi rasa gembira ini dengan pengunjung blog Ustaz Love yang tak jemu mengunjungi blog ini. Pada 19/9/2014, Ustaz Love telah selamat dinikahkan dengan permaisuri hati Ustaz Love. Ini […]

Fungsi Baru Di Blog

Salam. Ustaz Love dulu selalu terfikir, bagaimana agaknya para pengunjung blog Ustaz Love ini nak tahu sama ada komennya telah dijawab ataupun tidak. Mungkin juga soalan yang ditanya sudah dijawab, tapi tiada pemberitahuan sehingga menyebabkan soalan yang sama ditanya juga oleh kebanyakan pengunjung yang lain. Alhamdulillah, Ustaz Love dah jumpa satu plugin (mungkin benda ni […]

Alhamdulillah Syukur Atas Segala Nikmat

Salam.. Sudah hampir 3 bulan Ustaz Love tak update apa-apa entry dalam blog ni. Terasa rindu nak berblogging seperti dulu, namun apakan daya, bila kemalasan melanda, tiada ubat yang mampu menyembuhkannya. Blog ini hampir menamatkan riwayatnya sendiri disebabkan Ustaz Love terleka dan tak ingat tarikh tamat kontrak hosting pada 18/8/2014 sehinggalah tergerak hati nak buka […]

Mood Kurang Mari

Salam. Dah 5 hari Ustaz Love tak menulis apa-apa entry baru. Nak kata sibuk, takde la sangat. Tapi disebabkan Ustaz Love menulis ikut mood, maka bila mood tak mari, Ustaz Love pun tak terasa nak menulis. Oleh kerana soalan semakin bertambah, Ustaz Love cadangkan agar bertanya di facebook fanpage Ustaz Love di¬†https://www.facebook.com/ustazloveofficial sama ada melalui […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme