Gigi Emas Lebih Berharga Daripada Gigi Palsu!!

14 Langkah Memperbaiki Diri Dalam Masa 14 Hari!!

Para Gamers Meh Tengok Sini!!

blog

Alhamdulillah Syukur Atas Segala Nikmat

Salam.. Sudah hampir 3 bulan Ustaz Love tak update apa-apa entry dalam blog ni. Terasa rindu nak berblogging seperti dulu, namun apakan daya, bila kemalasan melanda, tiada ubat yang mampu menyembuhkannya. Blog ini hampir menamatkan riwayatnya sendiri disebabkan Ustaz Love terleka dan tak ingat tarikh tamat kontrak hosting pada 18/8/2014 sehinggalah tergerak hati nak buka […]

Mood Kurang Mari

Salam. Dah 5 hari Ustaz Love tak menulis apa-apa entry baru. Nak kata sibuk, takde la sangat. Tapi disebabkan Ustaz Love menulis ikut mood, maka bila mood tak mari, Ustaz Love pun tak terasa nak menulis. Oleh kerana soalan semakin bertambah, Ustaz Love cadangkan agar bertanya di facebook fanpage Ustaz Love di https://www.facebook.com/ustazloveofficial sama ada melalui […]

Blog Kembali Online Setelah 2 Hari Offline

Salam. Dalam 2 hari sebelum ni (1 dan 2 Mac), blog ustazlove.com tidak dapat diakses oleh para pengunjung hatta admin sendiri (Ustaz Love la tu). Ini kerana server hosting untuk blog Ustaz Love iaitu Exabytes telah mengalami gangguan. Ustaz Love sendiri agak terganggu sebab tak dapat nak buka blog sendiri. hihi Alhamdulillah, hari ni blog […]

Sistem Soal Jawab

Salam. Tajuk kasi gempak sikit. Baru la menarik perhatian, walaupun takde la sistem apa pun. Hihi. Sebenarnya, masalah pengurusan soalan dan jawapan ni dah lama membelenggu fikiran Ustaz Love. Sebab Ustaz Love ni jenis tak pandai nak mengurus. Bila dah janji nak jawab soalan kat entry mana-mana, lepas tu tangguh dulu. Bila nak cari balik […]

Rentetan 4 Tahun Berblogging

Salam.. Beberapa hari lepas, Facebook telah menyambut hari kelahirannya yang ke 10. Jadi, para facebooker diberi kesempatan untuk membuat video rentetan 4 tahun ke belakang apa yang pernah diposkan di facebook. Ustaz Love pun tak terkecuali melakukan perkara yang sama walaupun usia kewujudan Ustaz Love di facebook tak sampai pun 4 tahun. Semalam, Ustaz Love […]

Takut Terlepas Update

Salam. Ada orang bertanya, macam mana nak tau sesuatu pertanyaan kita tu dah dijawab dalam entry atau tak? Takkan hari-hari nak jenguk blog ni sedangkan Ustaz Love pun dah kurang sangat aktifnya berbanding jaman muda2 dulu. Jawapan Ustaz Love mudah saja : 1. Copy balik soalan atau sebahagian ayat yang ditanyakan di komen tersebut dan […]

Semangat Baru

Salam… Agak lama bercuti daripada berblogging, Ustaz Love kembali dengan semangat yang telah diperbaharui (kira macam refurbish gak la..kihkih). Ustaz Love bercadang nak menghabiskan entry soal jawab (yang tak pernah habis) dan Ustaz Love akan mulakan dengan soalan2 yang terbaru dan menuju ke soalan2 yang lama.. kiranya dari depan ke belakang. Walaupun nampak macam agak […]

Blog Ustaz Love Bukanlah Rujukan Yang Paling Sesuai

Salam… Ustaz Love ingin mengambil kesempatan ini untuk membicarakan tentang perkara ini yang pada pandangan Ustaz Love perlu untuk diperjelaskan.. agar tak timbul sebarang salah faham dan masalah kemudian hari. Ia banyak berkaitan dengan major entry di blog Ustaz Love ni iaitu berkaitan soal jawab agama.. Ustaz Love menamakan entry2 sebegitu sebagai soal jawab disebabkan […]

Blog Ustaz Love Dah Beralih Arah?

Salam… Dah lama rasanya Ustaz Love tak buat entry pasal halatuju blog ni. Sebelum ni, macam2 genre entry Ustaz Love tulis.. sampaikan ke review filem Tamil pun Ustaz Love buat jugak.. Belum masuk lagi topik2 berkaitan tips dan panduan, termasuk yang agak teknikal. Akhir2 ni, Ustaz Love kerap buat entry berkaitan soal-jawab agama, termasuklah sesi […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2014 Frontier Theme

Switch to our mobile site