I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

aurat

Soal Jawab : Falsafah Menutup Aurat

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada kim : “sory sbb gune eng, tgh practice da lame x wat ayat2 eng. anyway sbenar mmg sy tau toe to ankle tu aurat sbb byk org ckp perkara nh termasuk ibu & makcik tp deme x penah nk terangkan. jd kalo bole sy nk memahami maksud disebalik perintah […]

Soal Jawab : Hukum Gunting Rambut Dengan Non-Muslim

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada momo : “Assalamualaikum ustaz, boleh kupaskan sedikit aurat muslim dgn non-muslim ? bolehkah muslim pergi gunting rambut dgn non-muslim ? kalau di Malaysia x mengapa ada option yg byk, bagaimana pula dgn di negara yg muslim adalah minoriti ? adakah dikira sebagai terdesak dan harus hukumnya ? boleh ustaz […]

Batas Dan Adab Pergaulan

Salam… Ini entry kedua dengan tajuk yang hampir sama.. sebab entry yang sebelum ni, Ustaz Love baru tulis muqaddimah, pastu nak save draft.. ingatkan tekan button save draft, rupanya tertekan button publish.. sampai la Ustaz Love cek, ada komen kat entry tu.. baru perasan yang entry tu dah dipublish.. kihkih.. Sungguh teruk dah penyakit pelupa […]

Soal Jawab : Ibu Bapa Tidur Sekali Dengan Anak Angkat

Salam… Ustaz Love menerima komen pertanyaan daripada aqish : “salam ustaz…sy sudah berkahwin dan kini tinggal sekali dgn keluarga mertua.mereka ada mengambil anak angkat lelaki sejak kecil.Masalahnya sehingga sekarang ibu dan ayah mertua masih tidur sebilik dengan anak angkat yang kini sudah akil baligh(sekolah menengah)..sy musykil akan hal ini,Adakah saya juga perlu menutup aurat sepanjang […]

Soal Jawab : Hukum Tak Pakai Stoking

Salam… Ustaz Love menerima satu pertanyaan daripada srikandi cinta berkenaan isu aurat : “ustaz, ape hukum x pakai stoking ?? hehe – mmg soalan mudah, tpsy nak long explanation“ Soalan yang sangat mudah dijawab dari sudut teori, cuma dari sudut praktikal memerlukan banyak pemerhatian..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme