I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – March 2014

Mood Kurang Mari

Salam. Dah 5 hari Ustaz Love tak menulis apa-apa entry baru. Nak kata sibuk, takde la sangat. Tapi disebabkan Ustaz Love menulis ikut mood, maka bila mood tak mari, Ustaz Love pun tak terasa nak menulis. Oleh kerana soalan semakin bertambah, Ustaz Love cadangkan agar bertanya di facebook fanpage Ustaz Love di https://www.facebook.com/ustazloveofficial sama ada melalui […]

Soal Jawab : Was-was Dengan Lafaz Talak

Assalamualaikum Ustaz. Saya ada kemusykilan ingin ditanya. Sebelum itu, biarlah saya berterus-terang. Saya menghidap penyakit was-was sudah bertahun-tahun lamanya. Maaf ustaz tulisan saya ini agak panjang. Dipendekkan cerita. Kami pernah disahkan oleh mahkamah jatuh talak dulu akibat satu insiden (saya secara tak sengaja meniru lafaz cerai yang SOREH ketika menonton sebuah filem dan berpaling kepada […]

Soal Jawab : Hijab Terbuka

Salam. Macam mana nak tutup mata kanak-kanak 8 tahun dari dapat melihat benda-benda yang menakutkan dan membuka pintu hatinya untuk ke sekolah kembali? Anak saya ini tidak mahu ke sekolah kerana dia melihat benda-benda yang menakutkan dan apabila ditukarkan ke dua tiga buah sekolah lain, perkara ini masih berlaku. Saya juga telah berikhtiar dengan cara […]

Soal Jawab : Diajak Bercerai Setiap Kali Ditegur

Salam Ustaz, Saya kini sedang mengandungkan anak kedua, dan anak pertama masih kecil. Suami saya seorang yang tidak boleh dibawa berbincang, dan tidak mendengar nasihat. Namun, terdapat beberapa perkara yang dilakukannya tidak menyenangkan hati saya dan keluarga saya. Contohnya, beliau pergi mendaki gunung bersama rakan-rakan selama seminggu dan mengabaikan tanggungjawab sebagai suami ketika di rumah. […]

BREAKING NEWS : Pesawat MAS Dikhuatiri Terhempas

Update : KUALA LUMPUR: Pesawat Tentera Udara Vietnam mengesan dua tumpahan besar minyak di kawasan di mana pesawat Boeing 777-200 MAS dilaporkan hilang awal pagi tadi, petanda pertama pesawat yang membawa 239 penumpang dan anak kapal itu terhempas. Pesawat Tentera Udara Vietnam itu adalah sebahagian daripada operasi mencari dan menyelamat pelbagai negara yang dilancarkan selepas […]

Soal Jawab : Diugut Ibu Tunggal

Salam Ustaz Love. Tunang saya berkenalan dengan seorang ibu yang melahirkan anak luar nikah. Ibu ini telah dibuang oleh keluarganya. Anak kepada ibu ini sudah berusia 3 tahun. Tunang saya bercadang untuk menjaga anak ini tanpa memisahkan anak ini dengan ibunya kerana keadaan kehidupan ibunya yang masih muda dan tak mampu nak memberikan didikan yang […]

Soal Jawab : Terjebak Hubungan Sejenis

Salam ustaz. Sebenarnya saya dah terjebak dalam kehidupan lesbian. Sekarang, saya tak tahu macam mana nak keluar dari kepompong ini. Lebih-lebih lagi bila keluarga saya mula bertanyakan soal kahwin. Buat pengetahuan ustaz, saya ada berkawan dengan seorang lelaki, dan lelaki itu baik dari segi agama dan kehidupan. Saya terfikir, sekiranya saya ada jodoh dengan lelaki […]

Blog Kembali Online Setelah 2 Hari Offline

Salam. Dalam 2 hari sebelum ni (1 dan 2 Mac), blog ustazlove.com tidak dapat diakses oleh para pengunjung hatta admin sendiri (Ustaz Love la tu). Ini kerana server hosting untuk blog Ustaz Love iaitu Exabytes telah mengalami gangguan. Ustaz Love sendiri agak terganggu sebab tak dapat nak buka blog sendiri. hihi Alhamdulillah, hari ni blog […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme