I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – February 2014

Sistem Soal Jawab

Salam. Tajuk kasi gempak sikit. Baru la menarik perhatian, walaupun takde la sistem apa pun. Hihi. Sebenarnya, masalah pengurusan soalan dan jawapan ni dah lama membelenggu fikiran Ustaz Love. Sebab Ustaz Love ni jenis tak pandai nak mengurus. Bila dah janji nak jawab soalan kat entry mana-mana, lepas tu tangguh dulu. Bila nak cari balik […]

KISAH BENAR ISTERI CURANG – WAJIB BACA!!!

Saya bekerja sebagai seorang ketua eksekutif di sebuah syarikat swasta. Isteri saya adalah juru audit di sebuah syarikat swasta juga. Kami mempunyai seorang anak perempuan yang kini berumur 13 tahun. Dialah buah hati saya dunia dan akhirat. KISAH ini terjadi pada dua tahun lepas. Saya perhatikan sikap isteri saya tak macam biasa. Saya dapat kesan […]

Report Polis

Suatu ketika di warung Pak Kasim. Kelihatan Mahali dan Jebat berdebat secara serius sehingga bergegar meja. Jebat : Aku kata tak boleh, tak boleh la. Mahali : Kenapa pulak tak boleh? Dah buat salah kan? Jebat : Salah memang la salah, tapi takkan nak suruh polis yang tangkap? Mahali : Kalau bukan polis, siapa lagi? […]

Al-Kisah BR1M 3.0

Salam. Terasa nak buat entry pasal BR1M walaupun selama ni Ustaz Love tak pernah amik pusing. Saja nak isi masa dengan entry yang ringan yang tak perlu nak perah otak nak memikir. Hihi. Kali ni, pemberian BR1M 3.0 melalui fasa yang agak memudahkan iaitu boleh dikreditkan terus ke akaun pengguna. Cuma yang menjadi masalahnya, bila […]

Soal Jawab : Ibu Bapa Tak Berkenan Dengan Pilihan Hati

Assalamuailaikum ustaz.. Saya ada pertanyaan. Saya sudah berumur 24 tahun tinggal di KL dan dah tamat pengajian peringkat ijazah dengan keputusan yang cemerlang serta sudah menjadi penjawat awam sekarang ni. Saya berkawan dengan seorang lelaki yang muda setahun dari saya dan telah bekerja. Lelaki tersebut tinggal bersama keluarganya di Pasir Gudang, Johor dan bekerja di sana. Saya kenal […]

Selamat Hari Lahir Anakku

Salam. Hari ini genaplah usia 9 tahun anak Ustaz Love yang sulung. Dah besar dah rupanya. Suatu masa dulu, beliau hanyalah sebesar lengan Ustaz Love je. Ustaz Love bawak beliau sebelah tangan. Beliau lahir tak cukup bulan (8 bulan) dan semasa lahir, beliau mengalami masalah sehingga ditempatkan di NICU selama berbelas hari. Penuh dengan wayar […]

Rentetan 4 Tahun Berblogging

Salam.. Beberapa hari lepas, Facebook telah menyambut hari kelahirannya yang ke 10. Jadi, para facebooker diberi kesempatan untuk membuat video rentetan 4 tahun ke belakang apa yang pernah diposkan di facebook. Ustaz Love pun tak terkecuali melakukan perkara yang sama walaupun usia kewujudan Ustaz Love di facebook tak sampai pun 4 tahun. Semalam, Ustaz Love […]

Ustaz Love Dot Com Berwajah Baru

Salam… Alhamdulillah, beberapa hari lepas Ustaz Love telah selesai menukar template di blog ini setelah sekian lama tak melakukan apa-apa perubahan. Memandangkan ramai di kalangan pengunjung mengadu bahawa loading blog agak lambat, maka Ustaz Love membuat keputusan untuk menukar kepada template yang lebih ringan. Beberapa susun atur juga telah berubah dengan penambahan slider di bahagian […]

Soal Jawab : Ingin Bercerai Sebab Barang Suami Kecil

Assalamualaikum ustaz. Macam ni ustaz. Sekarang ni saya tak tau nak buat keputusan. Saya ingin menuntut cerai dengan suami saya, tapi dia ugut saya macam-macam!! Dia minta kat saya RM10,000 bila saya dah bagi baru dia akan lepaskan saya? So sekarang ni saya tak tau nak buat keputusan macam mana. Saya nak bercerai sebab saya […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme