I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – January 2014

Soal Jawab : Dilema Bertunang Dengan Duda

Assalamualaikum. Di sini, saya ingin berkongsi kisah hidup saya dan inginkan pandangan daripada Ustaz Love. Saya seorang perempuan berumur 28 tahun dan belum berkahwin dan sentiasa gusar dengan isu jodoh ini. Walaupun saya mempunyai beberapa kenalan lelaki, namun saya tidak tertarik kepada mereka. Walaubagaimanapun, baru-baru ini saya telah bertemu dengan seorang lelaki yang berumur 31 […]

Takut Terlepas Update

Salam. Ada orang bertanya, macam mana nak tau sesuatu pertanyaan kita tu dah dijawab dalam entry atau tak? Takkan hari-hari nak jenguk blog ni sedangkan Ustaz Love pun dah kurang sangat aktifnya berbanding jaman muda2 dulu. Jawapan Ustaz Love mudah saja : 1. Copy balik soalan atau sebahagian ayat yang ditanyakan di komen tersebut dan […]

Soal Jawab : Majlis Dibatalkan Saat Akhir

Salam ustaz. Saya ingin memohon pendapat ustaz. Bakal suami saya membatalkan perkahwinan kami sehari sebelum majlis setelah 95% persiapan siap. Saya begitu kecewa kerana dia membatalkan hanya melalui telefon iaitu melalui abang iparnya kepada kakak saya. Sampai ke hari ini saya masih belum dapat penjelasan daripada beliau. Menurut kakaknya, ibunya tidak mengizinkan perkahwinan itu. Pada […]

Soal Jawab : Tipah Tertipu Lagi

Saya pun dalam situasi yang sama. Kami berkenalan masa saya ada krisis dengan bekas tunang. Sebab sayangkan dia, saya sanggup putuskan pertunangan. Lepas daripada itu baru saya tahu yang dia sudah beristeri dan punya 2 orang anak. Nak putus dah terlanjur sayang. Kadang bila fikir balik terasa menyesal. Ditipu banyak kali. Sekejap kata dah bercerai, […]

Soal Jawab : Sumbang Mahram

Salam ustaz, Seorang kakak dan adik pernah dicabul oleh abang-abang kandung sendiri dan diganggu secara seksual di rumah. Kakak dan adik memberitahu ibu dan bapa tetapi tiada tindakan dilakukan. Setelah dewasa, perkara ini disenyapkan begitu sahaja. Soalan saya, apakah hukum ibu dan bapa berbuat begitu? Apa yang perlu saya lakukan utk mendapatkan pembelaan sedangkan peristiwa […]

Hari Ini Genap Usiaku 35 Tahun

Salam. Ustaz Love post entry ni sebagai peringatan buat diri sendiri, bahawa usia ini sudah semakin tua. Patut la selalu rasa lemah2 badan dan berkentut2 saja. Mohon doakan Ustaz Love semoga diberikan umur yang dimanfaatkan dengan ibadat, ditambahkan ilmu yang berguna dunia dan akhirat, dimurahkan rezeki yang berkat dan dikurniakan ahli keluarga yang soleh dan […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme