I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – February 2013

Soal Jawab : Isteri Queen Control

salam.. maaf, sy nk tnya pendapat ust. ape nasihat y patut sy berikn pada kawan sya y mahu berpisah dengan isteri nye kerana tidak tahan dengan sikap isterinya y terlalu panas baran. hinggakn sgala keputusan, isteri y buat dan suami tiada hak untuk bersuara. hinggakn kadang kala hal kecil akn mjadi isu utk pgaduhn y […]

Soal Jawab : Hak Kerahsiaan Suami Isteri

Assalamualaikum Ustaz, Mohon sedikit pandangan ustaz… Apakah hak seorg suami ke atas brg peribadi isteri eg surat2 (rasmi/tidak serta email), telefon termasuk mesej2 di dalamnya. Suami saya suka membuka dan membaca surat2, email2 serta mesej2 dlm handphone saya… Samada saya sedar atau tidak… Kadang2 mesej2 yg diterima agak peribadi (eg perihal peribadi sahabat etc) dan […]

Soal Jawab : Ibu Bapa Curang Antara Satu Sama Lain

assalamualaikum ustaz love, ini kali pertama sy membuka blog ustaz. sy berusia 18tahun,tetapi sudah banyak dugaan dan ujian sy lalui.sy tahu,sy masih muda tuk faham semua tentang isu rumah tangga.tapi,sy da lame bersabar dengan sikap mak dengan ayh sy.pada awal nya ayah sy curang dan kini mak sy pula curang. walau apa pun,ayh sy telah […]

Soal Jawab : Gangguan Saka Silat

assalamualaikum saudara.. saya nak tanya sikit..saya selalu alami gangguan2 aneh since saya di bangku sekolah lagi(that time saya x belajar silat lagi).. tapi time waktu saya study diploma 3 tahun lepas..makin kuat pula gangguan nya..pastu dalam tahun 2010..saya join seni silat xxx (saya ase actually xxx ni adalah ilmu asal nasrul haq cuma namanya diubah)..pas […]

Soal Jawab : Kifarah Dosa Berzina

Ustaz sy terdapat beberapa kemusykilan untuk bertanya ustaz tentang pembayaran kifarah..kebiasaannya sy baca di blog2 kifarah dibayar samada melalui sedekah kpd org miskin atau berpuasa..bagaimana pula dgn pembayaran kifarah dosa zina?? Sy ade berjumpa dgn seorang ustzah,die menyuruh sy membayar kifarah dgn sekian2 bayaran..krn kifarah itu akn disedekahkan kpd pelajar2 tahfiz..dan dia ada mengatakan kpd […]

Soal Jawab : Berhenti Makan Pil Perancang Tanpa Izin

salam ustaz, saya sudah hampir 3 thn menikah, dan selama 3 thn ini saya selalu makan pil perancang untuk mencegah kehamilan (ini kemahuan suami, kalau saya terasa ingin sangat jadi ibu…tapi suami berkeras agar saya tidak hamil) tidak ada masalah kesihatan, tidak ada masalah kewangan, ustaz berdosakah saya sekiranya saya sengaja untuk tidak lagi memakan […]

Soal Jawab : Trauma Didera Di Sekolah Berasrama

Assalamualaikum.  Ustaz anak saya mengalami trauma yg teruk di sekolah berasrama penuh awal tahun ni,dia tlh didera secara ‘mental touchere” oleh beberapa org senior. Anak saya menjadi takut utk kesekolah. Saya tlh menukarkan kesekolah yg lain tp hanya datang sehari sahaja, keesokannya dia tak mahu kesekolah. Puas saya memujuknya. Anak saya berumur 13 Thn. Harap […]

Soal Jawab : Suami Pemalas

Salam ustaz,sy tensen sgt2 dgn suami sy.pemalas!smp mak sy pon komplen..malu saya dan tertekan sbb sume bnd sy kene buat wpon sy mengndung ke,bersalin ke n anak pon dah msk dua..yg plg sy segan sbb suami sy ni alim orgnya,suka brckp dan tegur org psl agama,tp dri sndiri x cermin.saya dah xreti nk defend suami […]

Soal Jawab : Amalan Yang Menarik Perhatian Jin

Macam mana pula kalau kita taknak jin or hantu or apa-apa lah seumpama tu asyik ikut kita je? Hmm kalau dah halau pun datang lagi. Macam mana tu? APa yang menarik perhatian makhluk macam tu?? :O ~Adeeya bunian? mcm pelik je kedengarannye -,- tpi ustaz, ana nk tanya,, tau x ape yg menyebabkan jin bole […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme