I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – August 2012

#SaveJejai | Blogger Ditimpa Musibah

Salam… Sejujurnya, Ustaz Love tak pernah mengenali dengan rapat blogger Jejai ni. Tapi, Ustaz Love selalu ternampak beliau masa awal2 berblogging dulu (masa tgh rajin blogwalking). Tapi, beliau memang blogger yang baik hati dan sudi berkongsi maklumat. Kalau sebut nama Jejai, mungkin yang kenal hanya di kalangan blogger yang rapat dengan beliau. Tapi bila disebutkan […]

Soal Jawab : Diuji Dengan Pegangan Tentang Cinta

assalamualaikum ustaz ..sy ingin bertanye ..sy sering mnasihati rakan sy supaya mghindari zina sperti couple .. sy sering mmbca arikel2 tntg hukum kapel …. tp susah utk sy mghindari hati sy dr perasaan yg dtg … sekarang sy sudah terlanjur bercinta ….tetapi sesudah sy memikirkannya semula sy mulai rasa brsalah … sy tidak mahu hidup […]

Soal Jawab : Terlanjur Dan Dituduh Mencabul

assalamualaikum… saya pernah terlanjur…perempuan tu baru berusia 15 tahun…saya berumur 18 tahun…kami buat hubungan seks atas dasar suka same suka…sebelum nie mak ayah si perempuan nie pernah serang kerumah saye disebabkan konon nye saye nie telah mengugut gambar bukan2 anak mereka…kes nie bermula dpd sekolah kerana orang ketiga masuk campur…orang yang ketiga maksud saye adalah […]

Semangat Baru

Salam… Agak lama bercuti daripada berblogging, Ustaz Love kembali dengan semangat yang telah diperbaharui (kira macam refurbish gak la..kihkih). Ustaz Love bercadang nak menghabiskan entry soal jawab (yang tak pernah habis) dan Ustaz Love akan mulakan dengan soalan2 yang terbaru dan menuju ke soalan2 yang lama.. kiranya dari depan ke belakang. Walaupun nampak macam agak […]

Perutusan Aidilfitri 2012

Salam… Bukan nak bajet fofular atau bajet orang penting, sekadar ingin menyampaikan pesanan untuk saling mengingati perkara2 yang hak. Mungkin tak ramai yang akan baca (sbb sibuk nak buat persiapan raya), tetapi Ustaz Love buat entry ni juga untuk mengingati diri sendiri yang selalu terlupa. Esok dah hari raya.. hari ni hari terakhir berpuasa.. ada […]

Soal Jawab : Tunang Dirampas Ahli Keluarga

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan dari seorang hamba Allah.. “Saya ada ada sedikit masalah. Saya sendiri tidak pasti apa tujuan saya teks ustaz ini. Sama ada mahu berkongsi cerita, atau sekadar mahu lepaskan rasa berat di hati ini. 4 tahun lalu, saya telah pun bertunang dengan gadis pilihan sendiri. Entah dimana silapnya, tunang saya ini […]

Soal Jawab : Menerima Gadis Yang Tiada Dara

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada seseorang yg memakai gelaran ‘lelaki ini’.. “Salam ustaz, Saya ada teman wanita yang saya sudi menerimanya untuk saya berkahwin dengannya. Tetapi, saya baru dapat tahu kebenaran terhadap zaman silam beliau bahawa beliau telah melakukan zina bersama lelaki dan berkemungkinan telah hilang dara dan telah dirogol oleh rakannya secara paksa […]

Gemuk Itu Tanda Sihat?

Salam… Ustaz Love singgah kat satu bazar Ramadhan tadi (disebut juga dgn istilah PARAM – Pasar Ramadhan) nak beli jelly kelapa. Sungguh berahi (berselera – istilah Pantai Timur) sekali makan jelly kelapa ni. Sambil2 tunggu akak jelly tu isikan dalam plastik, Ustaz Love terperasan ramai orang memandang ke satu arah.. Ada yang memandang dengan pandangan […]

Soal Jawab : Berdoa Supaya Dapat Jodoh Tertentu Yang Diinginkan

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada herm herm (ini nama samaran beliau).. “salam ustaz, bolehkah kite berdoa si pulan bin si pulan untuk dijadikan jodoh? bukankah jodoh sudah tertulis.. boleh ustaz ulas sikit, kepada org yg btol2 nak sgt kat someone ni… tak putus2 doa untuk dijodohkan dgn si pulan bin si pulan ni….. thank […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme