I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Kopi Tahi Harus Diminum

Salam…

Tajuk memang agak power sket.. saje nak kasi gempak.. kihkih..

Kopi yg dimaksudkan adalah kopi luwak iaitu kopi yang keluar daripada punggung musang (sopan plak ayatnya). Ustaz Love tak pasti itu jenama ke ataupun memang kopi tu dipanggil dengan nama luwak. Sekali imbas, nampak macam tahi.. tapi sebenarnya, bukanlah tahi musang itu yg dijadikan kopi, sebaliknya biji kopi yang ditelan oleh musang dan keluar melalui punggungnya itulah yg dinamakan biji kopi luwak. Ustaz Love mula dengar pasal kopi ni masa tengok satu movie lakonan Morgan Freeman dan Jack Nicholson (The Bucket List).. memang best cerita tu.. dan salah satu scene di mana Jack minum kopi mahal (sbb beliau kaya).. kopi luwak ni la..

Harga kopi ni memang mahal.. Macam mana rasanya Ustaz Love tak dapat nak terangkan, sbb Ustaz Love minum kopi cap Hang Tuah je.

Untuk lebih lanjut, boleh baca keratan akhbar ini :

p/s: Rasa macam tak lalu je nak minum kopi tu bila tau cara ia dikeluarkan πŸ˜€

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Comments

Add a Comment
    1. Waalaikumussalam yatie..

      rasanya sedap sangat kot? sbb proses pemeraman bersama tahi.. ahh.. lepas ni, jangankan kopi luwak, kopi Hang Tuah pun dah tak lalu nak minum.. kihkih πŸ˜€

  1. WAH…
    SY mmg trtarik dngn cara ustaz LOVE mmbuat pnyampaian.ada unsur2 Lawak spontan…dari segi atikel yg ustaz pilih juga mmg mmpu menarik pmbaca..harap blog ustaz brtmbah Sukses

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme