I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – February 2012

Akibat Bagi Suami Makan Darah Haid Dan Air Mani

Salam… Ustaz Love jarang nak berkongsi cerita2 pelik dan azab di blog ni.. tapi kali ni, sebagai tarhib (memberi keinsafan melalui berita azab dan siksaan), maka Ustaz Love nak kongsikan satu kisah. Kisah ni Ustaz Love dapat di Facebook. Benar atau tak, Ustaz Love serahkan pada Allah.. apa yg lebih penting, iktibar dan pengajaran daripada […]

Memang Sah Itu Adalah Fitnah

Salam… Bagi sesiapa yang belum membaca kenyataan pihak wanita yang terlibat dalam kes fitnah khalwat Ustaz Badrulamin, boleh baca dulu : KUALA LUMPUR, 28 Feb: Wanita dalam kes khalwat Dr Badrolamin Bahron menafikan mereka berkhalwat sebagaimana yang didakwa. “Fitnah! Saya tidak berkhalwat. Saya tidak lakukan perbuatan itu! Saya tidak berada dalam satu bilik dengan ustaz […]

Soal Jawab : Solat Dhuha

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada cikgu mahani : “terima kasih usatd atas ulasan yang panjang lebar……….alhamdulillah, sudah mula berjinak2 dengan solat tahajud…………..dan juga solat dhuha………kalau tak keberatan boleh tak ustaz ulas pasal solat dhuha pulak…..waktu yang afdhal……….tq“ Dan kebetulan ada satu lagi persoalan yang sama yg diajukan oleh Khairudin : “askum ustaz..saya nk tanya […]

Fitnah Semakin Berleluasa, Ustaz Menjadi Mangsa

Salam… Ustaz Love membuat entry ini bukanlah atas kapasiti menyebelahi mana2 pihak, sebaliknya rasa terpanggil untuk memberikan pendapat terhadap isu yang agak hangat diperkatakan, apabila seorang Ustaz dituduh berkhalwat dengan isteri orang (rasa macam skema je ayat.. layan je la.. kihkih). Ustaz yang dimaksudkan adalah seorang yang sangat dihormati, yg mana alunan zikir munajat yang […]

Sindrom Down

Salam… Dah 2 hari Ustaz Love tak buat apa2 entry. Ustaz Love pun tak tau nak namakan penyakit ni penyakit apa.. tapi rasa malas betul nak menulis.. beberapa kali cuba menulis entry, tapi separuh jalan je. Rasa macam ada road-block di dalam kepala otak ini. Jadi, pada kesempatan ini Ustaz Love ingin memohon ribuan kemaafan […]

Forex Haram – Penjelasan Lanjut

Salam… Isu forex yang telah difatwakan haram oleh Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan (JFK) telah menimbulkan pelbagai polemik dan rasa tak puas hati khususnya kepada para pemain (sebut trader) forex sehinggakan ada yg menggunakan ‘lawak’ Ustaz Love tak mandi 3 hari duduk depan laptop itu sebagai hujjah menafikan pengharaman tersebut. Perlu Ustaz Love jelaskan di sini, bukan […]

Soal Jawab : Fadhilat Surah al-Mulk

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada Si Isteri : “Assalamualaikum wbt.. Ustaz Maaf kerana Lari tajuk, saya ingin menanyakan tentang Fadhilat Sural Al-Mulk dan ini yang saya perolehi: Yang menarik perhatian saya mengenai surah Al-Mulk utk dibaca kerana fadhilatnya itu. Apa yang menjadi kemusykilan saya kerana “Drpda Anas Ibnu Malik berkata: Nabi telah bersabda “Sesungguhnya […]

Himpunan Madah Pujangga Ustaz Love

Salam… Ustaz Love nak berkongsi madah pujangga hasil nukilan Ustaz Love sendiri.. semoga ada manfaatnya. 1. “Jika anda melihat wajah pontianak di dalam cermin, ketahuilah itu adalah wajah anda sendiri”.. maksudnya : gambaran orang sekeliling terhadap kita biasanya lebih tepat berbanding penilaian kita terhadap diri sendiri. 2. “Sehebat2 ibu jari, ia tak mampu digunakan untuk […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme