I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Ustaz iLove Islam

Salam…

Laptop Ustaz Love terkena serangan virus lagi.. kali ni virus daripada website iluvislam. Virus kali ni antara yang terburuk yg dialami oleh Ustaz Love.

Jika sebelum ni, Ustaz Love boleh selesaikan sendiri masalah virus dengan kaedah2 tertentu yg Ustaz Love pernah belajar (masa jadi teknisyen komputer dulu). Tapi virus kali ni telah merosakkan kebanyakan file dalam hard disk dan menyebabkan windows tak dapat detect hard disk. Selain itu setiap kali nak buka internet, akan ada notification yang panjang yang membuka banyak windows.

Setakat ni, Ustaz Love tak dapat lagi akses file dalam hard disk (walaupun dah boleh akses internet).. salah Ustaz Love juga sbb laptop ni takde pasang apa2 antivirus (dah expired).

Cuma, Ustaz Love ingin mengambil kesempatan ini untuk menyampaikan pesanan agar berhati2 jika ingin melayari web iluvislam. Website yang sangat bermanfaat terutama berkaitan dakwah Islam, sayangnya telah dicemari dengan virus yang boleh merosakkan sistem komputer.

Ustaz Love sangat berharap agar pihak admin iluvislam dapat melakukan sesuatu sebelum ramai lagi yang menjadi mangsa.

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Comments

Add a Comment
    1. setakat ni, laptop Ustaz Love belum dapat recover lagi.. memang teruk sangat virus ni, sampaikan hilang semua file dekat desktop.. jadi, kena berhati2 selalu πŸ˜‰

    1. memang sakit.. tambah2 bila fikirkan banyak file2 penting yang kemungkinan besar hilang atau rosak πŸ™

  1. Ada gak yang dengki ngan web tu sampai nak tabur virus kat situ.. ish4… sian pengurus kat web tu.. tiap2 ari kena sapu sampah sarap kat situ… hiihhi…

    1. tukang dengki tu satu hal.. admin web juga kena bertindak supaya website itu tak menyebarkan virus kepada pelayarnya.. πŸ˜‰

Leave a Reply to mama zharfan Cancel reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme