I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – January 2012

Soal Jawab : Suami Minta Gugurkan Kandungan

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada she : “salam, sy baru berkahwin selama 6 bulan. pada 3/1/12 sy disahkan mengandung 5 minggu. sya rasa amat gembira tetapi sebaik shaja sy memberitahu suami sy, dia menyuruhkan sy menggugurkan kandungan tersebut. dgn alasan dia tidak bersedia dr segi masa n tenaga(kerja n belajar serentak) dan kesihatan tak […]

Antara Awan Nano Dengan Berat Nanang

Salam… Pertamanya, Ustaz Love ingin mengucapkan tahniah kepada Hafiz kerana berjaya mempertahankan anugerah vokal terbaik dalam anugerah Juara Lagu ke 26 yang sebelum ini juga dimenanginya bagi kategori yang sama serta berjaya menjadi juara. Ustaz Love minat lagu Awan Nano ni atas 2 faktor.. pertama pengajaran daripada lagu itu, yang mengisahkan tentang seorang bapa yang […]

Soal Jawab : Dipinggirkan Kawan

Salam… Ustaz Love menerima komen daripada manusia (beliau guna nickname manusia.. belum pernah ada lagi jin yg bagi komen kat blog ni.. kihkih) : “sy ni mcm2 msalah tp sy pendam,sy sendirian kwn2 smua ketepikan sy,sy xde cacat cela pon,sy rase x guna bg diri sndiri.Kadang2 sy terguris hati dgn diorang,sy muda lg,tp x de […]

Petua Orang Tua Perlu Ditafsir Secara Bijak

Salam… Masa tengah mandi, tiba2 melintas idea ni.. mungkin disebabkan aroma sabun yg menyucuk hidung, sehingga menyegarkan kepala otak lalu akhirnya timbullah idea nak buat entry ni.. kihkih.. nasib baik idea ni tak timbul masa tgh melepas. Petua orang tua ini bukan kepunyaan orang Melayu saja, bahkan orang Cina pun ada petuanya sendiri, begitu juga […]

Ulasan Khatib Khutbah Jumaat

Salam… Hari ni lama jugak dengar khutbah Jumaat.. 2.15pm baru habis khutbah.. Ini antara khutbah Jumaat paling lama dan paling mengancam jiwa yang pernah Ustaz Love dengar. Rasanya khutbah tu disampaikan oleh khatib jemputan, sebab nampak gaya macam orang yang tengah keluar berdakwah (jemaah tabligh). Permulaannya agak slow dengan batuk2 ala Dato’ Seri.. suara khatib […]

Soal Jawab : Suami Disihir Wanita Seberang

Salam… Ustaz Love menerima komen daripada Ham : “suami disihir dan tanpa sedar bernikah dengan perempuan indon dan lahir anak, apakah taraf anak atau sememangnya anak haram? dan bagaimana hendak jauhi dari gangguan sihir tersebut dan suami seperti orang yang binggung. sila berikan nasihat.“

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme