I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – December 2011

Soal Jawab : Virus Gambar Lucah

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada runload : “ustaz saya nak tanya baru2 ni di gemparkan virus di (FB) bah kan virus tersebut mampu membawa ke fitnah .disebabkan tersebar nya gambar lucah melalui nama kita sendiri, sedang kan ianya tidak dibawa masuk oleh tuanya sendiri. mcm mana ustaz” virus tersebut boleh menuduh kwannya ke fitnah […]

Masalah Kesihatan Melanda

Salam… Ustaz Love nak minta maaf banyak2 kepada semua pembaca dan yang bertanyakan soalan kepada Ustaz Love kat blog ni, sebab Ustaz Love tak dapat nak update apa2 entry. Laptop Ustaz Love mengalami masalah kesihatan. Kejap je dia sihat, lepas tu dia shutdown sendiri. Jadi, tak sempat nak balas kunjungan atau menjawab soalan. Entry ni […]

Soal Jawab : Teguran Buat Anak Remaja

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada puan Norul : “Assalam Ustaz love….saya baru berkahwin lbh kurang 3 bulan.Suami seorang duda beranak 3.Alhamdulillah dia sgt mnyayangi saya dan bertanggungjawab orgnya.Antara saya dan suami boleh memahami cuma ada beberapa perkara terutama dalam mndidik anak2.Jika ank no.2 dan no.3 bolehlah didik dan memang mereka sygkan saya sebagai ibu […]

Blog Ustaz Love Akan Ditutup Buat Sementara Waktu

Salam… Ustaz Love bukanlah nak buat gempak atau apa, cuma sekadar nak memberitahu.. tepat pukul 12.00am ni, blog Ustaz Love akan down selama beberapa jam disebabkan pihak hosting provider akan melakukan rack maintenance (apa kebenda pun Ustaz Love tak tahu.. kihkih). Jadi, bagi sesiapa yang tak dapat masuk blog Ustaz Love, janganlah cemas2 ye.. kihkih […]

Solat Sunat Khusuf (Gerhana Bulan)

Salam… InsyaAllah, tengah malam ni akan berlaku gerhana bulan penuh iaitu bermula sekitar 8.46pm (malam ni) dan berakhir pada 12.18am (11 Disember 2011). Untuk mengikuti perkembangan gerhana bulan ini, boleh layari facebook Malaysia Lunar Eclipse.. Pada kesempatan ini, ada baiknya kita sama2 gi amik wuduk dan menunaikan solat sunat khusuf (gerhana bulan). Cara2nya adalah seperti […]

Angan2 Ahli Kubur

Salam… Ustaz Love dah lama tak buat review pasal khutbah Jumaat (nampak macam berilmu je nak review khutbah plak.. kihkih).. maksud Ustaz Love review ini adalah seperti ulasan je.. iaitu berkongsi apa yang Ustaz Love dengar masa khutbah Jumaat. Saje je nak tunjuk yg Ustaz Love tak tido masa khutbah.. kihkih

Soal Jawab : Antara Ibu Bapa Dan Kekasih

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada Siti : “Assalamualaikum ustaz,, sy sekarang tgh m’hadapi masalah dgn mak n abah sy…sy x tau kenapa mak abah sy buat macam nie…sy x tau apa salah sy..kadang2 sy rasa terabai sgt2..sy dah lama pendam prasaan dgn apa yg mak abah dh buat…kemarin sy telefon mak tanya rlst upsr […]

Kenapa Kadar Kemalangan Di Malaysia Sangat Tinggi?

Salam… Video ini menceritakan segala2nya.. bukan nak menghukum kesemuanya, tapi disebabkan adanya pemandu2 yg kurang mahir, menambahkan lagi statistik jumlah kemalangan. Sama ada beliau memandu tanpa lesen, ataupun dapat lesen terbang, hanya beliau yg mengetahuinya..   Kalau parking masuk depan, memang susah.. kena parking mengundur (mcm masa belajar kat kelas memandu tu) baru mudah sket.. […]

Cubaan

Salam… 2 3 hari ni, Ustaz Love rajin layan Astro Oasis.. Rasanya rancangan baru sbb sebelum ni tak pernah tengok lagi.. Rancangan ni ala rancangan realiti jugak, tapi bukan la rancangan realiti yg tak reti masak pun sibuk nak nangis2, atau ada sesi penyingkiran dsb.. tetapi rancangan yang mendekati realiti kehidupan masyarakat. Pengacaranya adalah Ustaz […]

Soal Jawab : Drama Bercampur Aduk Dengan Maksiat

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada Pn. Nora : “salam ustaz, Apa kata ustaz ulas pasal isu menutup aurat. Saya tengok artis2 sekarang ni macam tak takut je dengan hukuman Allah. Terbaru fasha sandha pakai seksi dedah belakang badan, zarina tu sanggup dibayar dengan harga yg tinggi demi memperagakan tubuh badan. Saya yg tengok ni […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme