I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – December 2011

Soal Jawab : Isu Mendidik Couple

Salam… Ustaz Love menerima komen daripada AshRazy : “salam… ustaz, sy ade persoalan mengenai couple / kapel… Sy tengok da makin ramai “ilmuan” berbicara mengenai hal ini… Tetapi cara penulisan mereka seolah-olah mengharamkan hubungan antara lelaki dan perempuan… topik paling famous ttg zina mata, zina hati, pengharaman couple, cinta selepas kahwin n bnyk lg… Pada […]

Soal Jawab : Isu Halal Coke Dan Ribena

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada pingu ijo : “ust, maafkan sy nak mencelah..bole ust komen tak isu ribena dan coke dikatakan haram walhal jakim kata halal.. kalo betol halal,statement2 yg keluar bole menimbulkan keraguan.jd mgkin lebey baik kite jgn minum..“

Review Filem : Velayudham

Salam… Ustaz Love hentikan sementara entry soal jawab untuk memberi laluan kepada entry review filem ni.. kihkih.. Takut ada yang tension asyik2 entry soal jawab, macam la tinggi sangat ilmu Ustaz Love ni.. InsyaAllah, Ustaz Love akan sambung entry soal jawab lepas ni. Macam biasa, Ustaz Love sangat tertarik untuk buat review filem tamil berbanding […]

Soal Jawab : Ibu Larang Bergaul Dengan Ipar Duai

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada jiwalara : “Ustaz, Saya mempunyai seorang ibu yg kuat beragama tetapi terlalu mengongkong anak2. Saya juga mempunyai seorang suami yg mempunyai tanggungjawab terhadap ibu dan kakak2nya yg sudah kematian suami dan anak2 saudara yg sudah yatim. Masalah saya adalah, ibu saya tidak suka kalau saya bergaul mesra dgn ipar […]

Soal Jawab : Ibu Doakan Anak Cepat Mati

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada diana : “assalamualaikum ustaz… saya nak tanya… apa hukumnya seorang ibu sering mendoakan anaknya cepat mati, apabila timbul kemarahan.. punca kemarahan masalah kewangan. seperti tidak redha dgn kelahiran anaknya sendiri, sering pula menyalahkan anak yang tidak berdosa walaupun baru berusia 2tahun…..“

Selamat Hari Krismas

Salam… Ustaz Love tak ada apa nak tulis pasal Krismas ni sebab Ustaz Love tak menyambut perayaan ni. Cuma terasa nak berkongsi sesuatu bila timbul mufti2 segera yang dengan mudah2 mengkafirkan orang2 yang mengucapkan selamat kepada non-Muslim yang merayakan perayaan keagamaan mereka. Jika boleh dielakkan, elakkanlah. Jika tak mampu nak elakkan, maka janganlah sampai melampaui […]

Soal Jawab : Penyakit Was-Was Yang Kronik

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada saya (saya tu adalah nickname.. bukan Ustaz Love yg bertanya pada diri sendiri.. kihkih) : “Assalamualaikum ustaz Ini simptom yang dialami oleh ibu sy. was-was yang kronik. dah banyak kali cuba berubat dengan pengamal perubatan Islam tapi x ada kesan. untuk membaca Bismillah pon terpaksa berusaha berkali-kali. inikan pula […]

Soal Jawab : Lafaz Taklik

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada nafisa : “saya telah berumahtangga selama 20tahun. pada awal perkahwinan dulu saya pernah meminta suami berjanji tidak akan mencari perempuan lain saya meminta dia berjanji agar tidak curang jika tidak bermakna dia telah mentalakkan saya, lalu dia pun berjanji dengan lafas yang saya arahkan satu persatu. (saya tidak akan […]

Soal Jawab : Curang Terhadap Kekasih

Salam.. Ustaz Love menerima pertanyaan daripada Ina : “Salam ustaz nak tanya tentang keterlanjuran. saya mempunyai sesorang kekasih. kami bercinta selama 2 tahun.saya dengan kekasih saya memang sudah terlanjur dan saya sangat sayangkan kekasih saya sehingga berjanji takkan pernah curang dengan orang lain. Masa’alah saya disini ialah apabila saya berada di luar negeri (menyambung pelajaran), […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme