I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Gua Ikut Enta

Salam…

Ustaz Love tengok ramai yg dok sebar2kan link ni.. kira mcm drama internet la.. Ustaz Love pun tergerak hati nak menontonnya.. Rupa2nya promo untuk ijtimak tarbawi PAS di Taman Melewar.. dah tamat dah.. tapi, Ustaz Love terasa nak berkongsi videonya di sini..

Ada 3 siri.. walaupun video ni nampak mcm tak kemas, tapi itu bukanlah fokus utama.. sebaliknya iktibar yg dapat diambil daripada drama ni.. tak kira la apa jua fahaman politik, wajar menontonnya, sebagai suatu suntikan semangat untuk kita lebih berusaha. Dan seterusnya, tawakkal kepada Allah.. kerana Allah akan memberi hasil atas usaha kita, mungkin melalui jalan yg kita tak pernah terfikir pun..

Sekalung tahniah diucapkan buat Us. Nasruddin Hassan Tantawi, melalui DPP yang berani menyahut cabaran untuk menghasilkan drama pendek ini.. insyaAllah, ia akan menjadi pemangkin dan pemecah ruyung untuk menghasilkan lebih banyak drama2 berunsur pengajaran, mengatasi drama2 sekarang yg penuh dengan kecurangan (pehh.. ayat puitis tu.. kihkih)

Sama2 la kita saksikannya.. (Ustaz Azhar Idrus pun masuk skali dlm drama ni.. kihkih)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Comments

Add a Comment
    1. hehe.. jangan emo sangat.. ni drama rekaan je..

      tapi sebenarnya, memang org2 mcm ni kadang2 lebih kuat semangatnya.. Ustaz Love ada pengalaman seorg tua yg lumpuh sebelah badan.. rumah dia agak jauh drp masjid, tapi tiap2 waktu dia solat berjemaah.. bila ditanya ada sesapa hantar ke? dia kata, ikut la.. dia jalan kaki je, kalau orang tumpangkan, dia naik.. kalau takde, dia jalan je..

  1. salam…. Ustaz… banyak pengajaran di dalam nya… betul tak ustaz tu, tak kira apa pun fahaman politik kita… tapi sedih tak leh nak pergi…. saya jauh dulu, masa dok KL suka jua ikut semua ni…..

    1. benar.. yg penting berusaha, kuatkan semangat dan bulatkan tekad.. selebihnya bertawakkallah kepada Allah πŸ˜‰

    1. tapi terlalu banyak background lagu.. kalau setakat guna background music, memang akan membangkitkan mood πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme