I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Al-Arqam : [Video] Ummu Jah Menjawab Soalan

Salam…

Alhamdulillah, syukur kepada Allah s.w.t. kerana telah memudahkan kerja Ustaz Love untuk edit video Wawancara Ummu Jah yang sebenarnya agak lama berlegar2 di internet. Tapi, oleh kerana video tersebut terlalu panjang (duration hampir 1 jam), maka Ustaz Love terpaksa mengasah kembali bakat video editing yang dah lama Ustaz Love tinggalkan.. kihkih

Sebelum ni, ada sorang geng bekas al-Arqam ni (menggunakan nama Ummurina) telah menyatakan dalam komen :

Sepanjang blog ni, semuanya berbentuk tuduhan yang tak ada bukti dan nasnya. Kalau masuk mahkamah, semua tak laku. Setahu saya, tak pernah pula Ummu Jah buat blog khas nak tuduh sesiapa dgn bertubi-tubi sekali. Berhati2 membuat tuduhan itu lebih baik. Takut2 orang yang kita tuduh itu lebih baik daripada kita yang menuduh. Sekadar memberi peringatan.

Maka, Ustaz Love terasa nak menjawab sekaligus membuktikan bahawa memang Ummu Jah yang mengeluarkan kenyataan2 sesat selepas kematian Abuya.. Video yg panjang itu, Ustaz Love akan edit sikit demi sikit untuk menjawab pelbagai kekarutan Ummu Jah.. jadi, nantikan siri2nya yg akan ke udara secara percuma.. kihkih..

Ustaz Love minta maaf sbb kualitinya terpaksa dikurangkan supaya memudahkan proses streaming..

 

Ini adalah ucapan permulaan beliau sebelum menjawab soalan.. Ustaz Love skip intro pengerusi majlis (Sdr. Fakhrurrazi) supaya dapat terus straight to the point..

Sebelum ini, Ummu Jah banyak mengeluarkan kenyataan2 melalui penulisan dan disampaikan oleh kader2 (pengikut2 taksubnya) di kalangan jemaah mereka.. maka, amat sukar untuk membuktikan kenyataan2 sesat mereka ini, kerana mereka ini sangat bijak bermain sandiwara.. sama gak macam geng2 Syiah suatu masa dulu.. tapi dengan kemajuan teknologi, Ummu Jah pun tak nak ketinggalan untuk muncul di media elektronik (versi internet).. maka dengan jelas dapat kita mengetahui pembohongan demi pembohongan atas nama Abuya yang direka2 oleh beliau.

Pada babak ni, beliau menyatakan bahawa beliau akan menjawab persoalan2 secara bertulis.. tetapi perhatikan kertas di tangannya.. itu adalah skrip jawapan pada soalan2 yg AKAN ditanya.. bermakna, soalan2 yg bakal ditanya itu sebenarnya telah ditanya.. cuma buat2 tanya masa dalam program wawancara tu.. ala2 Forum Perdana gak.. tetapi, Ummu Jah semacam terkeliru dgn cakap sendiri bila menyatakan yg beliau menjawab soalan yg AKAN ditanya secara bertulis.. pada mulanya, Ustaz Love menyangka, beliau akan menuliskan jawapan dan orang lain akan tolong bacakan jawapan tu.. rupanya jawapan tu dah siap2 molek dok ada.. kihkih

Pada babak ini juga, Ummu Jah mengatakan bahawa beliau menulis jawapan itu supaya tak terlajak cakap benda2 yg tak sepatutnya.. Namun, amat sukar nak menjangka mulut kita, bila dah dapat mikrofon..

InsyaAllah, kita akan sama2 tengok babak kedua berkenaan soalan2 yg dikemukakan oleh jemaah kepada beliau.. dan bagaimana beliau menjawabnya.. insyaAllah, Ustaz Love akan cuba mengulas jawapan beliau yg langsung tak berpaksikan akidah Islam yang sebenar..

Sekian dulu untuk sesi pertama ni..

WA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Comments

Add a Comment
    1. kalau setakat nak sesat sendiri, Ustaz Love pun tak berapa nak kisah sangat.. tetapi Ummu Jah ni dah betul2 melampau bila mengait2kan Rasulullah s.a.w. dan kekarutannya.. insyaAllah, dalam video2 akan datang, kita akan lihat bagaimana Ummu Jah menggunakan akal tak warasnya untuk menghina Nabi s.a.w. 😉

  1. betul la..takut dgr kata2 yang keluar dari ummu jah….tapi itu keyakinananya..cuma kita yang biasa2 ni..jadi keliru coz ini soal akidah…ntahla

    1. sebab itu kalau nak belajar ilmu akidah atau ilmu syariah, belajarlah dengan ustaz atau ustazah.. bukan belajar dengan ummu jah 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme