I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – November 2011

Dunia Maya Dan Dunia Nyata

Salam… Sebenarnya, Ustaz Love nak buat entry ni daripada semalam lagi.. tapi disebabkan blog Ustaz Love down untuk kesekian kalinya (kali ni paling lama.. dekat 3 jam), maka Ustaz Love telah tiada mood nak menulis, walaupun blog dah kembali pulih. Itu antara cabaran seorang blogger.. time mood ada, idea tak mari.. time idea mencurah2, mood […]

Soal Jawab : Mesej Berantai

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada Adek insyi : “salam, ustaz sya punya ‘statement’ x da kna mengena dgn tajuk neh, tapi nak minta pandangan ustaz cket. tentang benda neyh : mcm surat berantai pown ada jugak,, tapi sya x taw apa motif dia antaq kat sya, [23:29:58] intan nur izzati: Nama dirahsiakan berumur 3 […]

Walaupun Kalah Tapi Berbaloi

Salam.. Ustaz Love tengok sambil lalu je perlawanan kelayakan Olimpik antara Malaysia dan Bahrain.. Nak kata main cantik, takde la cantik mana.. tapi kira berbaloi la jugak sbb ada score 2 gol.. walaupun kalah 3-2.. 3 gol Bahrain dijaringkan dalam masa 6 minit dengan 10 orang pemain (seorang pemain Bahrain kena kad merah).. bermakna Malaysia […]

Falsafah Hijrah

Salam… Alhamdulillah, kita sama2 telah berada pada tahun yang baru, iaitu Tahun Baru Hijrah 1433. Rasanya belum terlambat lagi untuk Ustaz Love mengucapkan Selamat Tahun Baru Hijrah buat semua pengunjung blog Ustaz Love ini.. Walaupun tiada sambutan bunga api, mahupun konsert2 yg meraikan kedatangan tahun baru ini, ia tetap diingati oleh seluruh masyarakat Islam. Sejarahnya […]

Apa Kata Abuya Tentang Ummu Jah

Salam.. Lama juga Ustaz Love berehat daripada menjawab video wawancara Ummu Jah sebelum ni.. agak sibuk sket, jadi tak sempat nak edit video sekaligus menjawab kekarutan Ummu Jah dan akidahnya. Dan hari ini, Ustaz Love terjumpa satu video daripada bekas pimpinan al-Arqam, iaitu Cikgu Haji Hasyim (tak pasti beliau berjawatan dalam Global Ikhwan atau tak), […]

Soal Jawab : Kenapa Tulang Korban / Aqiqah Kena Tanam?

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada kakjem.. ingatkan tahun depan baru nak jawab, rupa2nya dah sampai turn menjawab soalan beliau.. kihkih.. : “kenapa tulang2 dging korban@aqiqah perlu di tanam,katanya utk mengelakkan drpd dimakan oleh binatang,boleh UL terangkan…..“ Walaupun dah lama dah hari raya korban, tetapi insyaAllah masih lagi relevan untuk aqiqah dan juga sembelihan2 biasa […]

Soal Jawab : Jauh Hati Dengan Keluarga

Salam… Ustaz Love menerima komen daripada seorang yang menggelarkan diri beliau sebagai Mawar : “Salam Ustaz. Nak tanya sikit, kami adik-beradik berselisih faham atas perkara kecik jer. Kami 6 beradik, keluarga kak ngah seperti tidak puas hati dengan kami. Anak-anak dia pun dah bersikap kurang ajar hingga keluar perkataan yg betul-betul membuatkan hati kami terluka […]

Terima Kasih Dan Tahniah Buat Nuffnang

Salam… Semalam Ustaz Love perasan beberapa kali keluar iklan Nuffnang dengan imej wanita seksi (mempromosi sebuah syarikat pengurusan berat badan). Mulanya keluar kat belah leaderboard (iklan banner kat atas), jadi Ustaz Love remove dulu iklan leaderboard.. lepas tu dia melekat plak kat iklan large rectangle (yg ada antara entry).. Ustaz Love buang gak iklan tu.. […]

Soal Jawab : Hukum Mentalakkan Isteri Ketika Mengandung

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada seorang budak perempuan.. err.. beliau menggunakan nickname ‘budak perempuan’ : “ustaz nak tanye.. ape hukum jatuh talak kat isteri yang mengandung.. saya tahu edah smpai lepas bsalin, tp nk tau haram ke harus??“ Mulanya, Ustaz Love nak cerita lebih lanjut tentang hukum talak secara keseluruhannya.. tapi ditakuti akan menjadi […]

Final Sukan SEA | Malaysia (5) vs Indonesia (4)

Salam.. Perlawanan yang sungguh mendebarkan.. Tahniah buat pemain Malaysia yang bermain dengan permainan bola tahap tertinggi dan akhirnya kemenangan menjadi milik Malaysia.. sekalipun melalui penentukan sepakan penalti. Walaupun Fakri Saarani gagal menyempurnakan sepakan penalti, tetapi Khairul Fahmi berjaya menyelamatkan satu sepakan penalti pemain Indonesia.. dan Baddrol Bakhtiar menjadi wira Malaysia apabila menjaringkan gol kemenangan.. Tak […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme