I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Semangat Yang Hilang Kita Cari Pulang

Salam…

Alhamdulillah.. berkat doa rakan2, broadband Ustaz Love telah kembali pulih (buat masa ni).. jadi, semangat yg hilang telah kembali dipulihkan.. Ustaz Love nak tulis entry banyak2 sampai muntah (angan2 je la)… kihkih..

Hajatnya Ustaz Love nak buat entry soal jawab lagi.. tapi rasa mcm tak kena plak sbb Ustaz Love nak letak lagu ni..

Lagu ni Ustaz Love tujukan buat sesiapa yang rasa macam nak hilang semangat.. hayatilah lirik dan melodi lagu ni.. Lama dah Ustaz Love jadikan lagu ni sebagai pembakar semangat yang sejuk.. kihkih..

Terima kasih sekali lagi buat para pengunjung blog Ustaz Love.. tochey mama (T – T)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Comments

Add a Comment
    1. blogging ni semangat time idea mencurah.. time takde idea, memang rasa tak bersemangat.. dgr lagu ni 10 kali pun tak jadi apa.. kihkih πŸ˜€

    1. betul tu.. dengan semangat itu, akan menggerakkan kita menempuhi apa jua halangan.. tapi semangat perlu bersandarkan pada agama.. kalau tak, ia cuma akan menjadi hangat2 tahi ayam.. panas pun tak bleh nak makan, sejuk pun tak bleh nak simpan.. kihkih

    1. masa tengah down, kita kena baca al-Quran lagu keras2 sket.. tak bleh baca yg jenis bacaan Masyari Rashid.. lagi meleleh.. kalau mcm bacaan Syeikh Jibril pun ok..

      Kalau lagu pun, pilihlah lagu yg agak keras sket.. supaya hati tak terus hanyut dengan kesedihan kita πŸ˜‰

  1. Salam Ustaz…
    jangan hilang semangat ustaz………siapa lah nak menjawab soalan kat blog ustaz ni……….

    1. Salam zaza..

      insyaAllah, nnt Ustaz Love upah consultant untuk tolong jawab.. kihkih.. Ustaz Love melawak je πŸ˜€

  2. Salam Ustaz

    Saya ada satu persoalan kalau tak nyusahkan. Bulan puasa yg lepas saya tidak berpuasa sebab dlm pantang dan menyusukan bayi. Ada yg kata kalau kita tak puasa sebab dlm nifas kita hanya wajib qada’ tapi kalau kerana susukan bayi kita kena bayar fidiah sekali. Mana yg betul?

    Macam mana pengiraan fidiah, 1 hari 1cupak. 1 cupak berapa kg dan kalau saya bg kat saudara yg susah bukan anak yatim boleh ke? Terima kasih.

    1. Salam Pn Nora..

      Nifas itu menghalang daripada melakukan puasa (haram berpuasa).. jadi tiada kaitan dengan menyusukan anak atau tidak.. dan juga tiada kaitan dengan fidyah.. hanya perlu qadha puasa saja. Yg dikatakan kena fidyah itu bila tiada halangan untuk berpuasa (bukan dalam masa haid atau nifas), tetapi masih menyusukan anak dan MEMBATALKAN puasa disebabkan takut kekurangan susu (takut mudarat pada anak), maka ketika itu baru kena qadha dan fidyah.

      1 cupak = lebih kurang 675gram.. dan hanya boleh diberikan kepada fakir miskin (anak yatim tak termasuk.. kecuali kalau anak yatim itu juga masuk dlm kategori fakir miskin)

      WA

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme