I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Jawapan Churpchurp : Isu Kempen Berkaitan Alkohol

Salam…

Setelah lebih seminggu menunggu, akhirnya pihak Churpchurp telah memberikan maklumbalas mereka :

Hi Ustaz Love,

Thanks for your ticket!

For social share campaigns it appears on Churp Churp’s homepage as you know, social sharing campaigns on Churp Churp are taken up as per their own discretion, so we would advise you to against sharing it.

However, for social seeding campaigns, you are able to update your alcohol/tobacco settings here: http://www.churpchurp.com/churper/settings/#!/preference and your race/religion here: http://www.churpchurp.com/churper/settings/#!/profile

Just would like to clarify, the campaign ‘Save your energy to rock with the celebs!’ that is an event by Shell, not Guinness. They are attempting to make it into the Guinness World Records which is the international version of Malaysia Book of Records. It is NOT an event sponsored by Guinness.

As for the Neverland campaign, we would like to apologize if you received the social seeding campaign. We will try to avoid this in the future.

Happy Churping!

Regards,
Linda K.
Churp Churp Relations Department
ChurpChurp.com


Alhamdulillah.. mereka pun dah menyedari kesilapan mereka dan memohon maaf.. Cuma part Guinness tu Ustaz Love agak kurang setuju..

Mungkin mereka tak berapa faham isu berkaitan arak ni dalam Islam.. bukan setakat peminum saja, bahkan yg berkaitan dengannya juga adalah haram.. juga Guinness Book Of Record sama ada World Record atau Malaysia Record, ia masih lagi membawa jenama Guinness itu sendiri..

Walaupun beliau menyatakan majlis itu ditaja oleh Shell, tetapi tujuannya adalah untuk menempatkan diri dalam senarai rekod dunia di bawah jenama Guinness. Mungkin yg Muslim lebih memahami perkara ini.

Apa pun, Ustaz Love mengucapkan terima kasih sekali lagi kepada pihak Churpchurp atas keprihatinan mereka berkaitan isu ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Comments

Add a Comment
    1. setiap pekerjaan itu ada cabarannya.. semuanya bergantung atas kita untuk memastikan kita dapat mengawal iklan2 tersebut.. jangan takut nak ambil tindakan (spt menghantar e-mail bantahan, buang iklan buat sementara waktu dsb).. insyaAllah, sedikit sebanyak kita boleh menyumbang untuk penambahbaikan πŸ˜‰

  1. kwn cadangkan buat tulisan tentang kesesatan seks suci Islam barulah byk org dtg rasanya 2-3 bln tgh panas kalau lambat terlepasssss……

    1. Ustaz Love menulis kisah kesesatan bekas pengikut al-Arqam bukan dengan tujuan nak tarik trafik πŸ˜‰

      1. Ustaz saya nak tentang adap makan ,ini kerana saya keliru bahawa ada kwan saya dari sekolah agama yg menceritakan bahawa ada sahabat nabi ternampak nabi minum sambil berdiri, boleh tak ustaz terangkan tentang hukum nya?. Yang pasti saya pernah terdengar tentang kajian saintifik ada mengatakan minum atau pun makan sambil berdiri akan memudahkan mendapat penyakit batu karang. ini kerana minum ataupun makan sambil berdiri akan menyebabkan saraf atau laluan darah menjadi terganggu. Bah kan selalunya sunah nabi membawa kebaikan yg saya tahu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme