I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – October 2011

Soal Jawab : Salah Faham Isu Dara

Salam.. Ustaz Love menerima komen daripada seseorang yg menggelarkan dirinya sebagai ‘Al-Qoim’ : “Bukan orang melayu mengatakan ukuran pada “Dara”,namun wanita yang pertama kali berkahwin oleh lelaki yang pertama kali berkahwin ada keutamaan juga buat pasangan tersebut,hal ini juga menjadikan lelaki dan wanita itu “istimewa”(bermaksud pada akhir zaman ini sukar mereka yg dapat mengekalkan “teruna” […]

Musuh Kecik Itu Lebih Menyakitkan Dan Menyusahkan

Salam… Sepanjang malam Ustaz Love tak dapat nak tido sangat.. gangguan nyamuk yg mendengung di cuping telinga sungguh mengancam jiwa.. sesekali kedengaran bunyi laungan sang katak memanggil2 sang hujan.. suasana sungguh hening sekali.. Intro novel plak.. kihkih.. Sebenarnya, Ustaz Love cuba nak menulis entry sejak pagi tadi lagi.. tapi semua entry sekerat jalan.. save as […]

Muammar Ghaddafi : Pejuang Atau Pengkhianat?

Salam… Ustaz Love mungkin agak terlambat dalam mengulas (ulas lagi.. kihkih) isu tentang pembunuhan Muammar Ghaddafi, pemimpin Libya yang menandakan juga kejatuhan rejim pimpinannya. Kebetulan, beberapa hari lalu, ada seorang member meminta bantuan Ustaz Love untuk mengesahkan tentang ‘fakta’ yang hangat berlegar2 di facebook mahupun di blog tentang kebaikan Muammar Ghaddafi terhadap negara dan rakyatnya. […]

Soal Jawab : Hilang Arah Kerana Hilang Dara

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada seseorang bergelar ‘innocent girl’ : “salam ustaz, saya seorang gadis yg baru sahaja tamat persekolahan, kerana buta dek cinta, sy terlanjur dgn kekasih saya, saya fikirkan dia akan bertanggungjawap keatas saya, tapi hati saya hancur apabila kekasih saya curang. saya tak sanggup berkongsi kasih, walaupun hakikatnya, saya lebih perlukan […]

Antara Takutkan Hantu Dan Takutkan Tuhan

Salam… Ustaz Love menerima permintaan seorang member untuk mengulas satu isu (keje dok mengulas je.. kihkih) iaitu berkenaan dengan sikap ibu bapa yang suka menakut2kan anak dengan hantu dan momok.. Sehingga anak2 lebih takutkan hantu daripada Tuhan.. dan lebih kenal hantu berbanding Tuhan. Adakah situasi ini boleh menyebabkan akidah anak2 menjadi rosak? Ataupun ibu bapa […]

Selamat Hari Deepavali

Salam… Ustaz Love kembali dengan kontroversi.. jika sebelum ni, Ustaz Love terlalu ghairah mempengaruhi pemikiran masyarakat blog dgn entry pasal Kanchana, kali ni Ustaz Love mengucapkan pula ucapan Selamat Hari Deepavali? Jangan.. jangan.. tolong jangan fitnah Ustaz Love.. walaupun kulit Ustaz Love tak secerah Hrithik Roshan, tapi Ustaz Love masih lagi seorang Melayu asli yg […]

Apabila Orang Berkopiah Mula Berceramah

Salam… Ustaz Love tertarik nak mengulas suatu isu.. tapi sedaya upaya Ustaz Love cuba untuk tak mendedahkan individu terlibat.. Ustaz Love cuma nak ulas pasal isu yang ditimbulkan saja, dan bukannya siapa yang menimbulkan.. Nampak serius sket entry ni kan? Memang Ustaz Love agak serius.. sbb sedang menulis sambil menahan kentut.. jadi terbayang keseriusan di […]

Nak Naik Itu Lambat, Nak Turun Memang Laju

Salam… Ustaz Love dah tukar broadband.. baru terasa kelajuannya.. tapi masih belum berkesempatan untuk melawat blog rakan2.. masa pulak agak terbatas.. Entry ni Ustaz Love buat sbb ada kaitan dengan Alexa ranking blog Ustaz Love.. Sebenarnya, kalau dulu Ustaz Love memang agak pentingkan ranking ni.. sbb daripada ranking ni sebenarnya menjadi penanda aras kemajuan dalam […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme