I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Zizan Dah Minta Maaf, Ahmad Idham Bila Lagi?

Salam…

Alhamdulillah.. syukur pada Allah kerana telah menggerakkan hati Zizan untuk memohon maaf kepada para penonton dan peminat beliau di atas keterlancangan beliau dalam scene kontroversi Hantu Bonceng.. Ustaz Love sangat menghargai usaha beliau memohon maaf itu.. secara tak langsung, ini menunjukkan Zizan merupakan antara pelakon yang tak segan silu memohon kemaafan atas kesilapan.

Berita ni Ustaz Love dapat daripada blog WanGerrard :

Yang ni yang penuhnya :

Saya faham, apa yang salah… salah jugak. Tapi pasal hina Islam memang jauh dari otak fikiran saya la.. takde lagsung terniat. Ini adalah Agama dan Rasul saya.. Maaf sekiranya saya silap,”  – Zizan

Ustaz Love mengucapkan tahniah atas keberanian beliau memohon maaf dan menjelaskan segala kekeliruan. Begitulah sikap yang terbaik.. Dah buat silap, mohon maaf.. kerana sebaik2 orang yg melakukan kesilapan adalah mereka2 yang bertaubat.

Semoga Allah memberikan keberkatan dalam hidup beliau dan memberikan kemurahan rezeki atas kemuliaan hati beliau ini.. insyaAllah, amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Comments

Add a Comment
  1. baguslah zizan gitu.btw,dia sedr juga jatuh bangunnya artis ni.kiranya dia ni jenih tak lupa diri.tapi pasal ahmad idham tu,kita pun doa2kan juuga supaya atinya terbukak juga.tapi ustaz pernah metion kot dlm entry2 lepas – lepas yang hidayah ni keje Allah.amik contoh kisah bapa saudara Rasullah S.A.W.then saya teringat juga masa pergi usrah baru – baru ni…
    Allah nak uji kita bukan dengan kesusahan jer.
    tapi ujian Allah dengan kesenangan lagi bahaya.
    sebab bila dah selalu senang,kita jadi kufur..
    betulkan saya kalau saya salah kat situ ye ustaz.

    1. memang betul.. kebanyakan ujian yg manusia selalu gagal adalah ujian kesenangan.. masa susah, manusia selalu menyalahkan diri sendiri.. bila senang, manusia lebih suka menyalahkan orang lain atas kesilapan sendiri πŸ˜‰

  2. yatie tak tengok lg citer ni, tapi tadi ada terbaca ertikal kat blog Ustaz Nor Amin, tentang isu ni dan Alhamdulillah…kerana zizan sedar akan kesilapan itu walaupun kita tahu bukan kesilapan yg dibuat oleh zizan sebenarnya, beliau hanya mengikut skrip kan Ustaz

    1. jika sengaja melakukan kesilapan, maka perlu bertaubat.. jika tak sengaja / tak tahu, maka mohon ampun saja pada Allah atas kelalaian tersebut.. Semoga Allah mengampunkan kita dan mereka πŸ˜‰

  3. Manusia tidak sunyi daripada melakukan kesilapan …
    Pujian harus diberikan kepada Zizan kerana sedia menerima teguran dan pandangan.

    1. benar itu.. yg tak melakukan kesalahan hanyalah malaikat.. tapi manusia boleh menjadi lebih mulia daripada malaikat disebabkan manusia dikurniakan nafsu, tetapi tak menurut kehendak hawa nafsu πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme