I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Hati2 Makan Kat Mamak

Salam..

Jangan salah faham dengan tajuk entry ni.. bukanlah Ustaz Love nak ajak boikot mamak, tapi Ustaz Love nak ajak berhati2 je.. Ustaz Love sendiri merupakan antara pengunjung setia mamak.. order air segelas pun bleh lepak berjam2.. sbb ada wi-fi.. siap bleh guna letrik nak cas bateri laptop lagi.. hehe..

Cuma, Ustaz Love nasihatkan, kalau nak gi makan kat mamak, carilah restoran mamak yang orang tengah ramai makan.. dan kalau boleh, jangan online guna laptop yg besar gedabak.. cukup la guna netbook ataupun iPad je..

Kenapa Ustaz Love nasihat mcm tu? Sila tengok video kat bawah ni..

Terima kasih kepada Azwan kerana sudi berkongsi video ni..

Ada baiknya, lepas ni online je kat rumah.. makan je kat rumah.. save bajet.. nyawa selamat.. barang selamat.. Sebab kat Malaysia sekarang ni bukannya selamat sangat.. silap2 boleh melayang nyawa..

p/s: Nabi s.a.w. pesan, bila masuk maghrib, panggil anak2 masuk rumah.. kunci pintu dan tingkap serta tutup makanan dan sebutlah nama Allah.. jangan bawak anak2 keluar.. biarkan je diorang main dalam rumah… sbb waktu malam ni banyak hantu bergentayangan.. manusia berperangai hantu juga ramai yang bergentayangan di sana sini pada waktu malam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Comments

Add a Comment
    1. bukan setakat laptop je, beg pun kena jaga2 gak.. sbb tu lagi baik kalau nak gi makan, bawak benda2 penting je (IC, henset kecik yg murah, kunci kereta dan duit cukup2 untuk makan).. boleh masuk dlm poket seluar je.. tapi akak yg 1st tu berani betul dia berebut dengan perompak tu..

      1. memang dahsyat kejadian tu.. lagi dahsyat tengok pelanggan yg lari langsung tak toleh belakang.. kesian kat mamak tu

  1. salam lebaran,

    ape khbar ustazlove n family?
    moga ceria,sihat dn gembira selalu…bila nk buat open house???
    uishh terkentut dn terkedu saya saksikan video kat atas…
    setelah diteliti sedalam2 nye…restoran tu bukan mamak area umah saya…menakutkann!!
    kan lebih selamt on9 kat umah jer..bolih baring2 on..kan kan…:))
    cam geng2 mat rempit je tu)

    sekian,
    komen setelah sekian lama menyepi

    1. bukan setakat kedai mamak je kakjem, restoran2 lain pun sama gak kena hati2.. terutama yg menyediakan wi-fi πŸ˜‰

    1. sbb tu la adab makan pun kena jaga jugak.. kalau nak makan, makan la.. jangan membaca.. kalau nak membaca, jangan la makan.. jangan semata2 nak kejarkan wi-fi free, akhirnya terpaksa rugi hilang laptop πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme