I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – September 2011

Soal Jawab : Isteri Derhaka Suami Kurang Upaya

Salam… Ustaz Love menerima satu komen luahan dan pertanyaan daripada Syafarizal : “Salam. Saya mendapat kemalangan pada bulan 10 2010. Ketika sakit saya di biarkan terbaring kelaparan oleh isteri. Malah isteri dan keluarga beliau asyik meminta wang nafkah walaupun ketika saya tenat dan tidak dapat bekerja. Saya di halau dari rumah oleh isteri kerana tiada […]

Berilah Peluang Kepada Golongan Muda

Salam… Semalam, Ustaz Love ada buat entry pasal had umur persaraan yang dicadangkan untuk dinaikkan.. Memang ramai yang tak setuju.. tapi Ustaz Love rasa, pandangan ramai itu adalah daripada golongan2 muda.. sbb golongan yg agak berusia, jarang baca blog Ustaz Love ni.. mungkin sebab gaya bahasa yg Ustaz Love gunakan bersifat agak keremajaan.. sesuai dengan […]

Soal Jawab : Tak Dapat Pahala Jumaat

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada Kamarul : “Salam Tapi kn ustaz, saya ada terbace la dalil ke, hadis ke ape.. Lupe. Bunyi mcm ni… “Bila khatib dah naik ke mimbar, para maialikat menutup buku catatan kehadiran ke masjid & malaikut turut mendengar khutbah” Jadi yg dtg selepas khatib dah naik ke mimbar, tetap sah […]

Had Umur Persaraan Dinaikkan.. Selamat Bekerja Warga Emas

Salam… Ustaz Love ada buat urusan di satu pejabat pendaftaran.. sambil tunggu nombor naik, Ustaz Love melepak sambil memerhati kakitangan yg sedang bertugas.. tak ramai sangat orang sbb waktu makan tengahari.. Kaunter pun tak banyak yg dibuka.. Perhatian mata Ustaz Love tertancap (fuhh.. perkataan tahap tinggi ni.. kihkih) pada seseorang yg Ustaz Love rasa adalah […]

Ibarat Mencurah Perfume Di Daun Keladi

Salam… Ada yang menyangka, Ustaz Love nak menumpang populariti filem Hantu Bonceng dengan membuat entry2 yang mengutuk mereka2 yg terlibat.. Ustaz Love tak salahkan mereka2 yg bersangka2 itu.. sebab Ustaz Love tahu dan yakin dengan apa yg Ustaz Love perjuangkan dalam isu ni.. Sekiranya ada yang menganggap isu ini dah selesai, sebenarnya ia masih tak […]

Cinta Muka Bulu

Salam… Sepanjang perjalanan Ustaz Love tadi, Ustaz Love layan Suria.fm.. kira2 dalam masa beberapa jam, ada la 3 4 kali lagu Najwa Latif “Cinta Muka Buku” diputarkan.. sampai dah naik hafal dah Ustaz Love.. kihkih Walaupun ia sekadar lagu yang menceritakan tentang cinta melalui facebook, tapi banyak perkara yang dapat diambil iktibar.. Jadi, entry kali […]

Soal Jawab : Hukum Menggunakan Masker Emas

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada cik Jiejah Gorjes melalui entry ni.. persoalan berkaitan masker emas yang semakin fofular di kalangan penggemar kosmetik kecantikan.. Ada baiknya Ustaz Love petik sikit ayat pertanyaan itu : “Jadi ustad apa kah hukum menggunakan campuran serbuk emas ke dalam produk2 skin care ini haram atau tidak? Sebab apa yg […]

Soal Jawab : Tanda Amalan Diterima

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada anonymous : “ustadz, saya ade soalan nak tanye, bagaimane kita nak tau kite punye amalan kite diterima ataupun tidak?“ Ustaz Love rasa dah jawab dah pertanyaan ni.. tapi tak jumpa plak nak cari.. mungkin Ustaz Love jawab kat komen.. jadi susah nak trace balik.. Tapi takde masalah.. Jawapan yang […]

Hantu Bonceng : Maklumat Terbaru Daripada Marikh Azahari

Salam… Ustaz Love menerima komen daripada saudara Marikh Azahari di entry ini (seseorang yang menggemparkan dunia blogger apabila soalan beliau yg jujur dibalas secara sinis dan tak wajar oleh Ahmad Idham) semalam.. tapi Ustaz Love cuba mendapatkan kepastian dulu sama ada benar atau tidak itu komen daripada beliau.. Takut2 kalau Ustaz Love letak dalam entry, […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme