I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Sunat Raya : Pergi Balik Masjid Melalui Jalan Berbeza

Salam..

Disunatkan supaya kita keluar dari rumah melalui jalan yang lain dan balik melalui jalan yg lain.. kiranya kalau pergi masjid tu, kita ikut jalan short-cut, bila nak balik masjid kita gunakan la jalan long cut.. Takyah la sampai ke tahap nak pergi masjid ikut jalan darat, balik masjid ikut jalan laut plak.. mau hanyut sampai ke Lombok kang.. hehe

Tujuannya adalah supaya kita boleh ziarah rumah2 berbeza sepanjang perjalanan balik kita yg jauh tadi.. mungkin juga ada rumah2 kat jalan tu yg kita tak pernah kenal, sebab kita selalu ikut jalan biasa.

Tapi, kalau jalan tu cuma ada satu je (untuk pergi dan balik), tak perlu la susah payah nak buat jalan baru ke, ikut jalan hutan ke.. sebab itu cuma sunat.. jangan sampai membahayakan diri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments

Add a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme