I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – August 2011

Sunat Raya : Mandi Sunat Hari Raya

Salam.. Sebelum ni Ustaz Love ada buat entry pasal mandi sunat raya ni.. Tapi entry tu berkongsi dengan pasal mandi wajib.. jadi takde la Ustaz Love terangkan lebih mendalam.. Kat sini pun takde la dalam mana Ustaz Love nak terangkan.. kerana air laut itu adalah lebih dalam daripada ilmu Ustaz Love ni.. hehe Mandi sunat […]

Sunat Hari Raya Aidilfitri

Salam.. Seperti yg Ustaz Love janjikan semalam, hari ni Ustaz Love nak buat entry berkaitan perkara2 sunat yang dilakukan semasa Aidilfitri. Ustaz Love akan buat dalam bentuk point index supaya senang nak semak. Kalau tak, bisa panjang dong entry ini.. Perkara2 yang dinyatakan ini adalah sunat saja.. jadi, tak perlu la sampai bergaduh2 sbb nak […]

Mandi Wajib vs Mandi Sunat Hari Raya

Salam.. Semakin dekat nak raya ni, rasa berdebar2 pun ada.. Tapi Ustaz Love sangat bersyukur kerana masih lagi berada dalam bulan Ramadhan.. buatnya terpingsan 2 hari, bangun2 dah masuk Syawal.. rugi 2 hari ni.. Hajatnya Ustaz Love nak buat entry pasal sunat2 Hari Raya.. maksudnya amalan sunat yg dilakukan pada hari raya, dan bukannya amalan […]

Malam Tujuh Likur

Salam.. Hari ni hari ke 27 puasa.. jadi bermakna, semalam adalah malam 27 Ramadhan.. ataupun lebih dikenali dalam masyarakat kita dengan malam 7 likur.. Ustaz Love pun tak pasti apa maksud 7 likur tu.. Kalau 7 batang keropok lekor tu, tau la Ustaz Love.. hehe.. Dan biasanya bermula malam 7 likur, kita akan memasang pelita […]

Terasa Sayunya Hati

Salam.. Sehari dua ni, hati Ustaz Love sangat terasa sayu.. Tau tak sebab apa sangat taching hati ini.. Sebelum ni, walau dugaan badai melanda, Ustaz Love masih lagi mampu tersenyum dan ketawa, disertai kentut sekali sekala.. Mungkin juga ada kaitannya dengan nak sambut raya.. Mana2 blog dan status FB, semuanya mengucapkan selamat hari raya dan […]

Tips Balik Kampung

Salam… Nampaknya, KL semakin sesak dengan mereka2 yang semuanya menuju ke luar KL.. nak balik beraya.. jeles rasanya Ustaz Love melihatkan kegembiraan mereka nak sambut raya bersama sanak saudara di kampung.. Bila kereta banyak atas jalan, maka jalan pun akan jadi jem la.. jadi sangat menuntut kesabaran. Ustaz Love pernah menempuh perjalanan 12 jam ke […]

Zakat Fitrah

Salam… Hari ni merupakan Jumaat terakhir dalam bulan Ramadhan.. terasa pantasnya masa berlalu.. tak lama lagi, Ramadhan akan pergi meninggalkan kita.. tak pasti lagi adakah kita akan bertemu lagi dengannya pada tahun akan datang.. Semua orang bergembira bila menjelang Syawal.. siap buat countdown lagi.. sekarang ni semua nak countdown.. sambutan tahun baru pun nak countdown, […]

Nostalgia : Pengumuman Raya

Salam… Tak berapa hari lagi, akan tamatlah bulan Ramadhan.. dan akan menjelanglah Hari Raya.. tahun ni, mungkin malam raya itu akan ada sedikit kekurangan berbanding sebelum2 ni.. sbb Penyimpan Mohor Besar Raja2 yg dulu, Engku Tan Sri Ibrahim Engku Ngah telah bersara dan digantikan oleh Datuk Syed Danial Syed Ahmad. Akan terasa kehilangannya sekalipun sekarang […]

Khas Buat Peminat Metal

Salam.. Lagu ini Ustaz Love tujukan khas buat peminat Metallica.. hayatilah bait2 liriknya.. layanzz…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme