I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

17 Comments

Add a Comment
  1. salam ustaz. Sy nak bertanya..apakah hukum khatam al quran?adakah wajib bagu selutuh umat islam? Trime kasih ustaz

  2. Salam, saya nak tanya kalau seseorang itu belum lagi khatam al-quran, boleh ke dia melakukan majlis khatam al-quran tersebut?

    1. boleh.. takde masalah.. majlis khatam al-Quran bukanlah majlis untuk simpan al-Quran dalam peti besi atau buat frame.. lepas majlis khatam, masih perlu lagi untuk baca al-Quran tiap hari.

  3. Assalamualaikum ustaz. .sy nak bertanya. .betul ke klau kita tak khatam lagi kita tak boleh baca al quran tu sendiri ? And betul ke klau kita khatam quran sendiri tak boleh, di ibarat kan mcm berguru dgn syaitan

  4. Ustaz, saya baru habis baca alquran. So now apa perlu saya buat utk khatam? Kena baca alquran depan ustaz/tokguru ke?

    1. Tak perlu.. khatam tu maksudnya tamat baca al-Quran. Maka, ulang la balik bacaan bermula drp surah al-Baqarah.

  5. Assalamu’alaikum..
    Ustaz, boleh ke andai kata malam ni malam khamis sepatutnya sy mmbaca surah yaasin sebab sy ikut urutan bacaan yg telah sy baca.. tetapi memandangkan esok malam jumaat, sy ingin membaca surah yaasin tu esok shj dan malam ni sy baca surah seterusnya dahulu iaitu surah as-saffat.. Boleh ke mcm tu?
    Sy ingin khatam InsyaAllah itu tujuan sy, jadi sy takut andai tersilap langkah.

    Terima kasih Ustaz

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme