I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Hilang Sabar Di Bulan Kesabaran

Salam…

Ustaz Love sangat bersyukur kerana masih lagi diberikan ruang dan peluang untuk menulis di blog.. Walaupun blog ustazlove.com masih belum beroperasi lagi.. sekurang2nya bleh melepas gian kat sini..

Ustaz Love agak geram dengan perkhidmatan yg diberikan oleh penyedia perkhidmatan hosting bagi blog Ustaz Love.. sebelum ni, Ustaz Love dok puji2 beliau.. sbb cepat betul tindakan yang diambil oleh pihak Exabytes (penyedia hosting) kalau ada apa2 masalah teknikal..

Bila masuk bab nak renew (domain atau hosting), kedua2nya Ustaz Love mengalami masalah yang sama.. iaitu kelembapan technical support untuk menyelesaikan masalah Ustaz Love.

Blog Ustaz Love belum tamat tempoh lagi.. cuma dah kehabisan bandwidth.. namun, satu2nya cara untuk menyelesaikannya adalah dengan upgrade pakej (kena amik pakej yg 2x lebih mahal).. berbanding hosting provider lain, mereka menyediakan perkhidmatan top-up untuk bandwidth yg telah habis.. bermakna, cuma tambah duit untuk beli bandwidth je.. tak perlu susah2 nak upgrade package..

Dah la kena tambah duit, service plak punya la lembap.. Ustaz Love tanya kat Sales Department dia, kalau bayar untuk upgrade, boleh online balik immediately ke? Dia balas, sebaik je bayaran disahkan, maka blog Ustaz Love akan online seperti biasa.

Ini dah berapa lama menunggu.. masih lagi belum update apa2 status.. dah banyak e-mail yg Ustaz Love hantar, tak dibalas2..

Jadi, Ustaz Love dengan ini menarik kembali segala kenyataan2 yg pernah Ustaz Love keluarkan berkaitan perkhidmatan Exabytes.. Ini adalah pendapat Ustaz Love yang terbaru. Kalau tak nak masalah yg sama menimpa, better jangan pilih hosting provider yg ini..

Mungkin ini tahun terakhir Ustaz Love bersama Exabytes setelah bertahun2 menggunakan perkhidmatan mereka (website sebelum ni tak berapa fokus sangat.. sbb tu tak kisah down ke tak.. cuma blog ni memang Ustaz Love kisah sangat). Tamat je yg ni, Ustaz Love akan fikir2kan kemungkinan untuk bertukar hosting provider..

* Terkini.. Ustaz Love dapat e-mail daripada Exabytes bagitau diorang release dulu bandwidth sementara proses migrasi untuk upgrade pakej dilakukan.. Terus Ustaz Love balas kat beliau, kenapa tak buat benda ni daripada awal? Dan Ustaz Love bagitau akan tulis pasal pengalaman ni dalam blog.. biar diorang upgrade service diorang dulu, sebelum sibuk2 nak suruh customer upgrade package..

p/s : Entry ni Ustaz Love tulis kat blog lama (ustazlove.blogspot.com).. Ustaz Love tarik masuk sini supaya manfaatnya dapat diambil oleh ramai orang..

WA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Comments

Add a Comment
  1. susah nak cri hosting terbaik sekrng ni..tp ff dgn serverfreak setakat ni ok lagi…khidmat boleh dikatakan cemerlang walaupun harga dia mahal sikit tapi berbaloi. jika kena gaya pihak diorng boleh sponsor pakej yg terbaik..

    1. serverfreak tu nama dia plak menggerunkan.. hehe.. apapun, sebenarnya Exabytes ni bagus pada asalnya.. tapi mungkin sebab dah berkembang sampai merata2 (ke hong kong, USA dsb) menyebabkan servis terbaik sebelum ni tak mampu diteruskan πŸ˜‰

  2. Salam Ustaz Love, terima kasih email…nk tahu macam mana nk buat widget send email tue??

    selamat bertarawih:-)))) dan beramal ibadah:-)

    1. Salam deqlis..

      Login kat blogger.com –> My Account –> My Product –> Google Friend Connect –> Ada Widget Send a newsletter..

      Selamat beribadah juga buat deqlis πŸ˜‰

    1. Ustaz Love ni sabar time dah kenyang je.. time lapar, memang rasa mcm nak makan orang.. kihkih

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme