I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Kembali Mengganas

Salam..

Alhamdulillah, syukur kepada Allah kerana hari ni broadband Ustaz Love telah kembali beroperasi seperti biasa. Sebelum ni, ia mengalami gangguan sehingga menyebabkan Ustaz Love tak dapat nak blogwalking.. apatah lagi nak bukak youtube.. insyaAllah, lepas ni kena balas balik kunjungan sahabat2 sekalian yang masih setia mengunjungi blog Ustaz Love sekalipun kunjungan tak berbalas.

Bila dah tak buat blogwalking ni, maka banyak isu dan berita Ustaz Love agak ketinggalan.. sebab menjadi amalan blogwalking Ustaz Love akan membaca entry2 di blog2 sahabat.. sekalipun jarang meninggalkan komen (silent reader).. daripada situ, banyak ilmu dan maklumat bermanfaat yang Ustaz Love dapat.

Blogwalking ni sama jugak la dengan berjalan2.. ataupun bermusafir.. jauh perjalanan, luas pemandangan, bertambah pengalaman.. bak kata A.Ali.. Dengan berjalan2 ni, kita takkan menjadi umpama katak bawah tempurung.. langsung tak mengambil tahu isu semasa dan hal ehwal sekeliling..

Namun bergantung juga dengan keadaan dan masa yang kita ada.. Takkan tengah bekerja pun nak blogwalking, ye tak? Sama juga masa untuk berjalan2.. sekurang2nya hujung minggu kita akan keluar berjalan2 menghirup udara segar di luar sambil menjamu mata.. cewahh..

Ustaz Love berharap agar budaya blogwalking ini takkan ditinggalkan dan dipandang sepi.. ataupun menggunakan cara yang tak beretika (mcm menggunakan software blogwalking sehala).. sebab manfaatnya bukan semata2 untuk trafik, tetapi lebih memeriahkan dunia blog dengan blogger ramai2 berjalan ke blog2 lain..

Seumpama hari raya.. apalah maknanya hari raya kalau semua orang terperap kat rumah sendiri.. makan kuih sendiri.. minum air sendiri.. melepak depan tv tengok movie dsb.. tanpa kehadiran tetamu yg berziarah, atau kita menziarah sahabat handai.. maka hari raya akan menjadi hari loya.. sebab nampak kosong je jalan.. tak nampak kemeriahannya..

Pehh.. puasa pun belum start.. sibuk nak raya πŸ˜€

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Comments

Add a Comment
    1. nafsu mana suka berlapar.. sbb tu nafsu sangat sukakan perayaan.. sbb bleh makan sampai meletop perut πŸ˜€

    1. Ustaz Love memang tiap2 hari singgah blog mama.. cuma bila broadband buat hal, singgah sekejap je tanpa sempat tinggalkan jejak.. terima kasih kerana mama sudi berkunjung ke blog Ustaz Love πŸ˜‰

    1. memang la.. sedihnya hati tak bleh nak blogwalking.. sbb tu banyak buat schedule post je.. mujur caliph tak jemu singgah kat blog Ustaz Love ni.. terima kasih πŸ˜‰

    1. dgn blogwalking, insyaAllah menambahkan ilmu dan pengetahuan.. bleh cetuskan idea untuk menulis topik yg relevan dengan isu semasa πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme