I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Aku Menulis Bukan Kerna Nama

Salam…

Kali ni, Ustaz Love buat entry ala2 tajuk lagu plak.. bukan buang tebiat (ni satu lagi istilah orang Melayu yg menandakan seseorang itu dah hampir sampai saat kematiannya.. mempercayai perkara ini adalah syirik), tapi itu yang terlintas dalam fikiran saat ini.

Saat Ustaz Love mula menulis di blog, memang banyak komen2 positif dan juga negatif.. terutama bila Ustaz Love menggunakan nick “Ustaz Love”.. nampak macam miang je kan.. hehe..

Ada juga yang mempertikaikan Ustaz Love menggunakan nama “Ustaz”.. nak tahu latar belakang pendidikan.. pekerjaan.. peribadi dsb.. Kalau betul Ustaz, kenapa takde resume? Gambar ke? Supaya boleh dapat keyakinan yang lebih sikit..

Ustaz Love memang dalam bidang agama.. Sebab major Ustaz Love adalah mengkhusus kepada bidang agama.. panggilan Ustaz itu orang yang panggil.. kalau tengah jalan2 kat shopping complex ada orang panggil Ustaz, Ustaz Love takkan menyahut.. kecuali la memang dia siap tepuk bahu sambil hulur tangan (pernah berlaku.. sampai termengah2 brader tu memanjat eskalator.. tapi Ustaz Love plak tak cam rupa beliau.. rupanya, beliau selalu jadi jemaah solat kat belakang Ustaz Love suatu ketika dulu).

Jika diceritakan pasal peribadi, memang banyak kekurangannya.. sbb Ustaz Love bukanlah seorang yg warak.. kalau duduk sebelah mat rempit pun, orang tak bleh nak beza mana satu Ustaz Love.. sbb itu Ustaz Love menolak untuk menonjolkan peribadi.. Demi memelihara aib sendiri..

Ustaz Love cuma suka menulis.. daripada zaman surat kaler biru, sampai la ke zaman e-mail, forum, blog dsb.. memang Ustaz Love suka menulis.. dan Ustaz Love tak pernah cuba menonjolkan diri dengan meletak gambar yg hensem sebagai avatar.. hehe.. Ustaz Love akan menulis apa saja yang terlintas.. Kalau tiba2 je keluar syair kat kepala otak ni, mungkin syair juga yg akan masuk ke blog ni.. alhamdulillah, perkara tu belum lagi berlaku..

Ustaz Love menggunakan nick “Ustaz” bukanlah dengan tujuan meraih populariti.. atau menggunakannya untuk tujuan2 tak elok.. sebaliknya, ia merupakan nickname yang terlintas masa mula2 nak berblogging dulu. Masa tu memang Ustaz Love bertugas di jabatan agama.. Sekalipun jika Ustaz Love dah tak bertugas di jabatan agama, Ustaz Love tak rasa kekok pun nak menggunakan nickname ni.. sbb pada Ustaz Love, agama itu bukan terletak pada jawatan mahupun jabatan, tapi terletak pada iman dan amal.

Ustaz Love berharap, dengan penulisan blog ni, Ustaz Love akan dapat melatih diri mencapai cita2 untuk menulis novel.. Doakan kejayaan Ustaz Love πŸ˜‰

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Comments

Add a Comment
    1. insyaAllah nadea.. terima kasih..

      tuan nick tak secomel nick.. mungkin sbb tu ada yg tak puas hati.. hehe πŸ˜€

  1. tak sabar nak tunggu novel ustaz love ni… moga2 ianya berciri2 novel Islamik ala2 rugged yg penuh hikmah utk manafaat ramai… πŸ˜‰

    1. setakat ni, baru siap tajuk novel je.. hehe.. maknanya, lama lagi la nak tunggu.. itu pun tak pasti ada orang nak publish ke tak.. kalau takde yg sudi, mungkin akhirnya Ustaz Love akan publish kat blog je πŸ˜€

  2. salam..
    penulisan ustaz love kn kearah kebaikkan..oleh itu..tidak eloklah klu mereka mempertikaikannya..urm..pandangn manusia berbeza kan..tp..saya tetap mnjdi pembaca setianya..:)

    1. salam najah..

      manusia ni memandang daripada banyak sudut.. kadang2 benda baik pun nampak buruk.. yg buruk pun kadang2 nampak baik.. apa pun, terima kasih kerana sudi menjadi pembaca setia blog ni.. insyaAllah, dengan kesetiaan pembacanya, akan lebih menguatkan lagi keazaman Ustaz Love untuk setia menulis πŸ˜‰

  3. haha…terkena btg hidung…tp siyes mula2 xpuas hati gak dgn nickname ustaz love…tp lame2 rase ok jek…hehe..blog ustaz byk bg ilmu+pengajaran kt org laen…keep writing ok!=)

    1. hehe.. Ustaz Love tak terniat pun nak tujukan ke batang hidung bella.. tak kenal maka tak cinta.. cewahh πŸ˜€

  4. saya doakan semoga ustaz berjaya πŸ™‚
    kalau dh ada novel nnti, jgn lupa promote tau..sy suka membaca hehe

    ustaz, sy ada tejumpa jgk maksud ayat 24 surah al-kahfi..tu pun menjawab persoalan sy jgk kan pasal Insya’Allah tu?

    1. insyaAllah, dah siap nnt, Ustaz Love akan promosikan secara gilang-gemilang.. hehe

      ye.. itulah kaedah penggunaan insyaAllah πŸ˜‰

  5. baru2 dulu tu pun kakjem x knal sapelah ustazlove ni…pd perkiraan kakjem org ni miang kot..lama2 bru lah tau sape empunya nickname ni….

  6. sy ok jaa sbb kwn sy yg tabligh tu style lebih kurang mcm ustaz love jgak.. keje engineer tapi pakaian x ikut bidang keje.. org ofis suka panggey dia ustaz.. wlaupun dia bukan ustaz πŸ™‚

    1. orang panggil tu tanda penghormatan.. berbeza bila kita sendiri yg letak nama ustaz tu.. tu yg ramai org pertikai πŸ˜€

  7. salam..Wah!!! semangat betul ustaz nak wat novel noh.. InsyaAllah pasti berjaya!! ana mula bca entry ustaz ni pun sb seblum ni ana da bc satu novel..watak dia seorng kaki blogging jugak..bwu blik dari mesir study kat al-azhar..dia pun pkai nickname ustaz,tp nickname “dia ustaz cinta” mmng sronok novel tuh berkaitan dgn khidupan sbgai seorng khalifah.. lepaih abis ana bc tu,ana ader bukak fb,tup2 jumpa ustaz punya entry kat grup imtinaniman..ana pun buka la sb dah rasa suka plak kat nickname ustazcinta=ustazlove..and at the end memng sronok bca ustaz punya entry.. mcm ustazcinta tu punya entry(dlm novel tu la)hhihihii πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme