I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – July 2011

Tarawih : 8 Rakaat Ke 20 Rakaat?

Salam… Seperti yang Ustaz Love janjikan tadi, entry ni akan cuba menjelaskan tentang persoalan pisang panas.. err.. maksudnya persoalan hangit yang selalu akan menghantui para jemaah termasuk imam dan ajk masjid.. iaitu bilangan rakaat solat tarawih yang akan ditunaikan di masjid. Adakah 8 rakaat atau 20 rakaat? Sebelum Ustaz Love pergi lebih jauh (baca : […]

Ramadhan : Solat Tarawih

Salam… Ustaz Love langkau dulu pasal rukun ke 2 berpuasa.. untuk memberikan laluan kepada entry tarawih yang akan kita lakukan sebentar lagi.. iaitu selepas solat Isyak.. pehh.. dah mcm iklan berbayar plak.. Tarawih ni bermaksud rehat.. Solat tapi berehat.. bukannya solat express mahupun Transnasional..  dan tarawih ini dilakukan 2 rakaat.. kemudian 2 rakaat dan seterusnya.. […]

Soal Jawab : Trend Bawa Balik Kekasih Tidur Di Rumah

Salam… Sejujurnya, sebelum ni Ustaz Love jarang membaca kembali entry2 yang pernah Ustaz Love tulis.. bunyinya macam kelakar, baca entry sendiri.. tapi itulah yang Ustaz Love lakukan beberapa hari ni.. entry dah 800++.. tak sangka, Ustaz Love boleh menulis sebanyak itu.. kalau dulu, nak tulis cerpen, tapi satu perenggan je.. lepas tu dah malas nak […]

Seronoknya Berniaga

Salam… Menjelang beberapa hari lagi nak berpuasa ni, serentak Ustaz Love teringat pengalaman berniaga bazar Ramadhan masa jaman muda2 dulu.. Serius Ustaz Love bukanlah daripada keluarga bisnes.. Arwah mak Ustaz Love, walaupun masak sedap (orang kg kata, masak guna kaki je.. nak menggambarkan terlalu mudah memasak masakan yg sedap ni), tapi bila orang cadangkan untuk […]

Keputusan Penuh : Malaysia (1) Singapore (1)

Salam.. Tamat sudah perlawanan yang sungguh memboringkan..  Walaupun begitu, tahniah sekali lagi buat pasukan Malaysia kerana berjaya sampai ke peringkat ni.. terutama Khairul Fahmi yang telah berjaya menyelamatkan banyak percubaaan berbahaya (sekalipun terlepas 1 gol berpunca daripada kealpaan barisan pertahanan). Walaupun seri, Malaysia gagal layak ke pusingan seterusnya kerana dikira kalah mengikut aggregat (4-6).. kalau […]

Separuh Masa Pertama : Malaysia vs Singapura

Salam.. Separuh masa pertama yang penuh tekanan.. tertekan tengok permainan player Malaysia terutama pertahanan.. dah tak macam Harimau.. Nasib baik aksi longlai itu ditebus dengan kecemerlangan Khairul Fahmi Che Mat yang menyelamatkan banyak percubaan berbahaya. Tapi tak bleh nak harapkan beliau sorang je.. Kalau gawang Malaysia tak bolos pun, Malaysia tak bleh menang kecuali kalau […]

Kembali Mengganas

Salam.. Alhamdulillah, syukur kepada Allah kerana hari ni broadband Ustaz Love telah kembali beroperasi seperti biasa. Sebelum ni, ia mengalami gangguan sehingga menyebabkan Ustaz Love tak dapat nak blogwalking.. apatah lagi nak bukak youtube.. insyaAllah, lepas ni kena balas balik kunjungan sahabat2 sekalian yang masih setia mengunjungi blog Ustaz Love sekalipun kunjungan tak berbalas. Bila […]

Amalan Sebelum Puasa

Salam.. Beberapa hari lepas, Ustaz Love ada ternampak orang ramai berkumpul.. Ada yang bersinglet.. ada yang berlenggeng (bukan berlegging) pakai kain tanpa baju.. ada yang pakai seluar bermuda je.. Tapi bukan la sesi buat tiger show ke apa.. Cuma diorang berkumpul sebagai menunjukkan tanda prihatin terhadap sebuah rumah yang tak bertuan (mungkin tuannya belum balik) […]

Soal Jawab : Bakal Isteri Menghancurkan Hati

Salam… Ustaz Love nak kembalikan momentum entry soal jawab.. lama dah tak buat.. sebab Ustaz Love masih lagi dalam proses mengkaji fakta2 berkaitan persoalan hukum jual beli emas sebelum menjawab persoalan yg sepatutnya dijawab dulu. Tapi masih belum habis lagi. Jadi, Ustaz Love dengan berat hati terpaksa melangkau kepada soalan yang kemudian.. Ianya melibatkan hati […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme