I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – June 2011

Soal Jawab : Hukum Komedi / Melawak/ Buat Lawak

Salam… Rasanya belum terlambat lagi untuk Ustaz Love mengucapkan tahniah kepada kumpulan Sepah kerana memenangi Maharaja Lawak baru2 ni. Lawak bertiga ini memang evergreen.. The Three Stooges, Do Re Mi, Bujang Lapok dsb sentiasa menjadi pilihan para penonton berbanding lawak sorang2. Tapi, bagi Ustaz Love, pemenang sebenar rancangan tersebut adalah Nabil.. sebab berjaya membawa pulang […]

Soal Jawab : Hukum Menulis Entry Lucah

Salam.. Ustaz Love menerima pertanyaan daripada mj.. “salam ustaz.. ni mj nak tanya sikit.. mungkin agak sensitif sikit.. pertanyaan mj 1. Apakah hukum pendapatan dari blog yang mempunyai unsur lucah seperti cerita, gambar bogel atau video walaupun bukan blog lucah? Mungkin sekadar untuk menarik minat membaca atau untuk mendapat trafik. 2. Apa hukum dari segi […]

Soal Jawab : Pengurusan Janin Yang Gugur

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada seseorang yang menamakan diri beliau sebagai lisa : “salam ustaz.. saya ada soalan.kawan saya keguguran kandungan yang berusia 3 bulan..bagaimana cara menguruskan janin tersebut?adakah sama seperti menguruskan jenazah biasa atau memadai dengan ditanam sahaja?“

Soal Jawab : Claim Resit

Salam.. Ustaz Love menerima pertanyaan daripada seseorang yang menamakan diri beliau dengan misi : “slm..jika peruntukan kerajaan rm300 ..pihak jabatan bagi claim melalui resit.. jika pembelian yg dibuat hanya rm200..tapi tulis resit rm300…apa hukumnya…sedangkan wang yg dituntut adalah peruntukan kerajaan utk pekerja…“

Soal Jawab : Larangan Mendoakan Keburukan Orang Lain

Salam… Keadaan sinus Ustaz Love semakin teruk. Sebelum ni kening belah kiri membengkak, tapi dah surut lepas tuam dengan tuala panas. Tapi rasa sakit dan bengkak itu masih ada.. nak kata migrain, bukan kepala yg sakit.. tapi sakit kat laluan T (kening dan hidung serta pipi sebelah kiri).. Mungkinkah ada kaitan dengan susu kambing Hi-Goat […]

Sekejap Je Takde

Salam.. Domain ustazlove.com baru je expired beberapa hari lepas (tuan punya domain belum lagi expired).. Jadi, sesiapa pun termasuklah Ustaz Love sendiri tak bleh nak akses ke blog yang tercinta lagi dicintaik ini. Ustaz Love tak sempat nak bayar domain sehingga due date. Nasib baik Exabytes tak kenakan cas tambahan sbb lambat bayar. Lepas dah […]

Soal Jawab : Tupai Menagih Kelapa Lama

Salam… Alhamdulillah.. Syukur kepada Allah s.w.t. kerana masih lagi memberikan ruang dan peluang kepada Ustaz Love untuk menulis di blog ini.. Setelah lebih seminggu Ustaz Love ber uzlah, alhamdulillah Allah telah memberikan bantuan dan pertolongan terhadap hambaNya yang dhaif lagi hina ini. Jadi, Ustaz Love teruskan dengan satu soalan daripada Hafizi_fiz : “Salam ustaz,bagaimanakah sekiranya […]

Soal Jawab : Makan Kepala Ikan Melemahkan Ingatan

Salam… Terima kasih diucapkan kerana masih sudi lagi menziarahi blog Ustaz Love ini. Sementara ada ruang dan peluang ni, Ustaz Love ingin mengambil sedikit masa untuk menjawab beberapa persoalan yang dikemukakan. Ustaz Love akan publish dalam bentuk pos berjadual (scheduled post) supaya tiap2 hari ada entry baru. Sekalipun Ustaz Love ada masa untuk membuat 18 […]

Sekali Lagi Ustaz Love Belajar Dari Kesilapan

Salam.. Ustaz Love pun tak pasti adakah patut Ustaz Love kongsikan tentang perkara ini. Walaupun ianya bukanlah perkara yg mengaibkan, namun ia telah menjadi antara punca Ustaz Love agak kurang memeriahkan dunia blogging semenjak dua menjak ni. Seperti yang Ustaz Love maklumkan sebelum ni, browser kesayangan iaitu Mozilla Firefox yang Ustaz Love selalu gunakan telah […]

Seputar Isu Perniagaan MLM

Salam.. Ustaz Love menerima beberapa pertanyaan lanjutan berkaitan MLM ini hasil daripada komen di entry berkaitan hukum menyertai skim Login Facebook Dapat RM100 / Infinity Downline dsb. Mungkin juga ada yang beranggapan bahawa perniagaan MLM ini merupakan suatu perniagaan yang mirip dengan skim2 seperti ini. Juga mungkin ada yang keliru dengan kenyataan beberapa blogger yang […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme