I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – May 2011

Hikmah Kejadian Tanah Runtuh Di Hulu Langat

Salam… Ustaz Love masih lagi mengharapkan adanya seseorang yang mampu menunjukkan kepada Ustaz Love cara2 nak settlekan masalah Firefox yang dah crash.. mcm2 dah cara Ustaz Love gunakan termasuklah uninstall dan install versi yg lama. Nanti la Ustaz Love cerita panjang lebar dalam entry lain.. Menulis menggunakan browser IE ni sungguh merimaskan.. Semalam berlangsungnya konsert […]

Soal Jawab : Hukum Menjual Arak

Salam… Ustaz Love minta maaf sebab dah lama biarkan soalan ni terperap.. Mungkin juga ianya urgent, tapi Ustaz Love terpaksa menangguhkan untuk menjawabnya kerana ada masalah tertentu yang tak dapat dielakkan.. Masalah terkini, browser Mozilla Firefox yang Ustaz Love biasa guna (versi lama) selalu crash.. Ustaz Love saja tak nak install versi baru, takut2 nanti […]

Siapa Yang Takde Telur?

Salam.. Semasa mencari maklumat berkenaan isu terkini runtuhan tanah di Batu 14, Hulu Langat yang mengorbankan 16 nyawa, Ustaz Love terjumpa sesuatu di blog paling kontroversi.. Rasanya takde berkaitan pun dengan isu tanah runtuh tu.. mungkin juga quote tu rotate.. tapi ternyata ia merupakan kenyataan yang dikeluarkan oleh Raja Petra.. Pelik juga kenyataan beliau ni.. […]

Tanah Runtuh Di Hulu Langat : 24 Dipercayai Tertimbus

Salam.. Ustaz Love baru dapat berita berlakunya satu tragedi tanah runtuh di Batu 14 Hulu Langat yang melibatkan penghuni Rumah Persatuan Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah, Madrasah Al-Taqwa. Dikhabarkan bahawa seorang maut, 24 orang dipercayai tertimbus dan 7 orang selamat. Inna Lillahi Wa Inna Ilaihi Raaji’uun.. semoga mereka yang terperangkap itu dapat diselamatkan.. Kalau tak […]

Merisik Anak Karkun

Salam.. Ada beberapa soalan yang menanti untuk Ustaz Love cuba menjawabnya, tapi Ustaz Love tak bersedia sangat pagi2 ni nak buat entry soal jawab.. Mungkin petang2 sket Ustaz Love buat entry rally pasal soal jawab.. Pagi ni, Ustaz Love tertarik nak ulas satu keyword carian di akaun nuffnang iaitu “merisik anak karkun”

Bersegera Ke Arah Kebaikan

Salam… Ustaz Love dah malas nak letak muqaddimah memberikan pelbagai alasan disebabkan tak update entry, tak blogwalking, tak jawab komen dsb.. Ustaz Love rasa, pembaca blog Ustaz Love pun dah boring membacanya.. Senang cerita, kalau ada entry, ada la.. kalau takde, takde la.. Sbb mood Ustaz Love nak berblogging pun masih terumbang-ambing lagi.. Tapi Ustaz […]

Soal Jawab : Hukum Menolak Poligami

Salam.. Ustaz Love jarang nak mengulas isu2 sensitif.. bukanlah bertujuan nak menyembunyikan kebenaran, tapi Ustaz Love membuat perkiraan baik buruknya sekiranya ianya dibincangkan.. sama ada ianya akan menjadi lebih buruk, mahupun lebih baik.. Dalam hal ini, maslahah itu lebih diutamakan.. Sebab itu ada antara pertanyaan2 yang Ustaz Love jawab kat komen je, ada yg Ustaz […]

16 Mei : Selamat Hari Guru

Salam… Esok adalah 16 Mei.. Sebab hari ni 15 Mei.. Maka dah tentulah semalam adalah 14 Mei.. Hari ni mahupun semalam, takde apa2 sangat yang istimewa. Tapi esok merupakan hari yang amat istimewa bagi warga pendidik iaitu para guru dan cikgu-cikgu.. Oleh kerana ada di kalangan pengunjung setia blog Ustaz Love (spt Cikgu Azryn, Cikgu […]

Soal Jawab : Hukum Menyimpan Patung

Salam… Ustaz Love dok mengingat2 balik soalan2 yang Ustaz Love belum jawab.. banyak gak dan tak tahu mana nak jawab dulu.. Jadi, Ustaz Love memutuskan untuk menjawab persoalan yang terlintas di pemikiran je dulu.. Tambahan mood berblogging pun masih terumbang-ambing umpama kambing di tengah lautan.. Ustaz Love teringat satu pertanyaan berkaitan dengan hukum membela teddy […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme