I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – April 2011

Soal Jawab : Hukum Tattoo Inai

Salam.. Ustaz Love menerima pertanyaan daripada kakjem berkenaan satu isu.. Isu ni dah lama (Ustaz Love pun tak ingat sama ada pernah buat entry pasal ni atau tak) tapi tak salah untuk kita kembali membincangkannya, sebab isu agama ni sentiasa relevan.. Bila dah lama tak dengar / baca, kita pun jadi lupa.. “Berinai jari dibenarkan […]

Lot.my : Revolusi Baru Kedai Online

Salam… Ustaz Love baru daftar beberapa minggu lepas untuk join Lot.my ni. Tak terasa nak join contest yang dianjurkan (sebelum ni baca pasal contest ni di blog2) sehinggalah Ustaz Love menerima e-mail jemputan daripada pihak Lot.my untuk menyertainya. Kebetulan pula Ustaz Love memang tengah nak buat entry. Maka terhasillah entry pasal contest ni. Lot.my merupakan […]

Rancangan Adik-adikku TV1

Salam… Serius Ustaz Love tak pernah tergerak hati nak tengok rancangan Adik-adikku di TV1.. Sampai la malam ni, Ustaz Love terbuka TV1.. dan terus terpaku mata sampai la sekarang.. Sebelum ni, Ustaz Love kurang meminati rancangan di TV1.. tak kira la rancangan berunsur agama ke (spt Forum Perdana dll), rancangan hiburan ke.. sebab rancangan di […]

Kecacatan Pada Rancangan Agama

Salam… Kemunculan banyak rancangan2 bercorak keagamaan termasuk drama2 dan filem2 sangat menggembirakan hati Ustaz Love. Sekurang2nya ia dapat mengimbangi rancangan2 yang menjurus ke arah hedonisme (keseronokan dunia) terutama rancangan2 realiti hiburan. Ustaz Love tak nak komen pasal rancangan realiti keagamaan (spt Program Imam Muda, Akademi al-Quran dsb) kerana ianya dikawalselia oleh para Ustaz dan ulamak […]

Telur Asli Dari China Yang Meloyakan

Salam.. Ustaz Love memberi amaran terlebih dulu kepada para pembaca.. seandainya anda tengah makan ke, tengah mengunyah ke, ataupun tengah meloya (morning sickness), maka jangan la baca entry ni. Mintak kawan2 bacakan ke.. Sebab entry ni sangat meloyakan.. Ustaz Love sendiri terasa kembang tekak dan perut.. Nak kentut pun tak lalu.. Ini antara budaya orang […]

Will U Marry Me?

Salam.. Makin menjadi2 Ustaz Love dengan entry2 cinta ni.. Agaknya inilah kesannya menggunakan nama “Ustaz Love”.. akhirnya terjebak dengan entry2 percintaan ni.. Tapi entry kali ni, bukan semata2 berkaitan cinta, bahkan lebih daripada itu, ia berkaitan dengan soal perkahwinan. Ayat di atas merupakan ayat yang sangat femes di seluruh dunia apabila seorang lelaki ingin melamar […]

Itulah Pentingnya Sex Education

Salam… Baru2 ni Ustaz Love ada terbaca dalam sebuah artikel tentang kaedah pengajaran seks kepada pelajar2 di sekolah.. Walaupun tak menggunakan gambar sebenar (gambar lukisan) tapi cukup untuk menunjukkan bagaimana proses kejadian seseorang itu.. bermula dengan hubungan seks ibu bapa, sehinggalah saat melahirkan.. juga ditunjukkan bagaimana caranya sang ibu melakukan perkara itu dengan sang bapa.. […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme