I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Lot.my : Revolusi Baru Kedai Online

Salam…

Ustaz Love baru daftar beberapa minggu lepas untuk join Lot.my ni. Tak terasa nak join contest yang dianjurkan (sebelum ni baca pasal contest ni di blog2) sehinggalah Ustaz Love menerima e-mail jemputan daripada pihak Lot.my untuk menyertainya. Kebetulan pula Ustaz Love memang tengah nak buat entry. Maka terhasillah entry pasal contest ni.

Lot.my merupakan sebuah kedai online (atas talian) yang terkini berada di pasaran. Sebelum ni kita dihidangkan dengan Lelong.com.my, Mudah.my, e-Bay.com.my dan berjenis2 .my lagi. Tapi, Lot.my telah membuat satu revolusi dalam bidang perniagaan online dengan kemunculannya yang lebih kemas, teratur dan sistematik.

Sepanjang Ustaz Love mencuba2 tengok kedai2 di Lot.my ni, memang betul2 menarik hati. Yang paling penting adalah rekabentuk kedai online. Tak perlu nak bayar apa2 fee (yuran), kedai online boleh direka dalam masa 5 minit. Kemudian dah boleh letak gambar produk, setkan pembayaran dsb. Sangat sistematik.

Dan yang paling penting adalah dari sudut promosi. Bukan la tak boleh nak buat blogshop sendiri ke, kedai online sendiri ke (Ustaz Love pun boleh buat kedai online sendiri), tapi dari sudut promosi itu la yang kadang2 kita ketinggalan. Dengan promosi yang menyeluruh, maka menyebabkan orang akan bertumpu di satu tempat.

Umpama kalau kita menyewa lot kedai di kedai sederet ke.. dibandingkan dengan menyewa lot kedai dalam shopping complex.. Maka dah tentu la lot kedai dalam shopping complex lebih menguntungkan (dan lebih mahal sewanya) disebabkan kehadiran orang yang ramai ke shopping complex itu mendatangkan kebarangkalian yang lebih besar untuk mereka singgah ke lot kedai kita.

Begitulah juga kaedahnya bila memiliki lot kedai online di Lot.my dibandingkan dengan kedai online sendiri.. Sebab promosi akan dibuat secara menyeluruh oleh pihak Lot.my.. bagi blogshop atau kedai online sendiri, kita saja yang mempromosikannya dan berkemungkinan besar akan lambat berkembang (bagi mereka2 yang baru berjinak2 dengan perniagaan online ni.. bagi yang dah lama berniaga, mungkin takde masalah sbb dah ada repeat buyer).

Jadi, Ustaz Love mencadangkan agar sesiapa yang dah ada produk untuk dijual tetapi tak tahu nak jual macam mana, maka boleh la cuba mendaftar di Lot.my dan mulakan promosi kedai online anda. Mana tau ianya lebih menguntungkan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Comments

Add a Comment
    1. mudah je nak create.. kena cepat2.. sbb kalau ramai dah register, peluang kita nak guna nama kedai yg sesuai agak terhad πŸ˜€

    1. salam princess..

      terima kasih kembali.. kalau dah register nanti, jangan lupa buat review kat blog.. lepas tu join contest yg dianjurkan.. mana tau ada rejeki menang iPad πŸ˜‰

    1. wahh.. jangan la anggap Ustaz Love tabur pasir dalam periuk nasik.. hehe..

      pengiklanan blog ada keistimewaan tersendiri.. insyaAllah, persaingan ni adalah persaingan yg sihat πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme