I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Cinta Monyet

Salam…

Dalam usia yang dah melepasi tahap remaja ni, terasa segan plak Ustaz Love nak bercerita tentang cinta monyet ni.. Sebab Ustaz Love tak suka nak amik tahu hal ehwal monyet ni.. hal ehwal manusia pun tak selesai2 lagi..

Setelah sekian lama mendengar istilah tu, hari ni baru Ustaz Love faham apa maksudnya cinta monyet itu.. Tapi takde la Ustaz Love berniat nak cerita pengalaman bercinta monyet ni.. sbb sangat tak sesuai.. hehe..

Istilah cinta monyet ini datang daripada orang2 tua yang membuat pemerhatian kepada monyet.. Sikap monyet ni sangat hyper-active.. kejap lompat sana, lompat sini.. mcm beruk kena belacan.. beruk dengan monyet tu sama la kan..

Selain itu monyet ini jika suka sesuatu benda, dia akan sentuh2 sket, lepas tu biar.. makan2 sket, lepas tu buang yg selebihnya.. Begitulah digambarkan situasi cinta monyet ni..

Pegang2, sentuh2.. lepas tu putus.. Pegang2, sentuh2.. putus lagi..

Akhirnya, seorang wanita yang tak menjaga dirinya, bakal menerima sentuhan berpuluh2 lelaki yang menjatuhkan maruahnya.. Itu kalau jenis monyet yg suka main2.. Kalu jenis monyet ganas, maka cinta monyet itu bakal menyebabkan wanita tergadai maruah.. Akibat main2 cinta, akhirnya jadi perkara serius..

Jadi, cinta apa agaknya yg bukan jenis cinta monyet? Itu Ustaz Love sendiri tak dapat nak pastikan.. ada antara member2 Ustaz Love yg bercinta masa sekolah dulu, sekarang ni dah beranak pinak.. Tapi yg pastinya, cinta lepas kahwin itulah cinta seorang manusia.. cinta yg bebas daripada noda dan dosa.. cewahh πŸ˜‰

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Comments

Add a Comment
  1. wah,cerita cinta pulak UL ni.hehe..terinspirasi drpd Wanita Hari Ini ker?Ul ,bkn beruk kena belacan tapi kera kena belacan..beware,karang ada pulak kata UL perosak bahasa..hehe

    1. mcm mana cinta bersungguh2 tu? kalau lepas kahwin, bleh la nak bersungguh2.. kalau belum kahwin, buat membazir masa, tenaga dan duit je πŸ˜€

  2. tapi omputeh guna istilah ‘puppy love’, saya duk ingat cinta monyet sebab monyet suka bergayut…hehe..masa becinta asek nak bergayut dekat fon je ye..

  3. cinta Copy N Paste..Haha..Budax-budax update status psl crush,bf diorg mengalahkan org dah ada pengalaman dan dah berkahwin pulaa..Fikirnya forever ke kita dengan BF kite tu..If dah putus update status jgkk..Relaks if ada jodoh jumpa jgk betul x?..Assalamualaikum..
    Hanyz recently posted..Rasa rugi sangat-sangat.My Profile

  4. salam UL
    tiba2 tergerak hati sye nak buka ‘Cinta Monyet’ ni…
    Tapi kat yang sye tahu bukan ke cinta monyet tu macam= sye suka kat seseorang tu tapi orang tu x suka kat sye

    1. kalau org tu tak suka kat kita, mcm mana nak kata itu cinta? itu cinta bertepuk sebelah tangan atau syok sendiri namanya.. kiki

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme