I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Blog Ustaz Love Bertukar Status

Salam…

Setelah beberapa hari Ustaz Love meletakkan iklan2 pesaing nuffnang, akhirnya blog Ustaz Love telah diturunkan tarafnya daripada status glitterati kepada status ordinary. Tapi Ustaz Love tak kisah sangat.. Sebab Ustaz Love masih lagi dalam proses percubaan menggunakan perkhidmatan2 pengiklanan yang lain.

Sekarang ni, iklan2 yang berjalan di blog Ustaz Love termasuklah iklan nuffnang, iklan advertlets dan iklan 701Panduan.. nampak agak meriah sket blog Ustaz Love.. berkelip sana sini.. harapnya blog Ustaz Love ni tak semakin berat.. hehe

Cuma ada satu perkara yg Ustaz Love agak kompius..

Sebelum ni Ustaz Love ingatkan, status ordinary nuffnang itu tak mengurangkan pendapatan BE Ustaz Love.. rupanya memang dipotong.. hampir separuh pemotongannya.. padahal pendapatan itu Ustaz Love dapat masa masih berstatus glitterati..

Yang Ustaz Love faham, apabila dah jadi status ordinary, pendapatan seterusnya akan semakin kurang.. tak sangka plak pendapatan yg lepas pun dikurangkan.. Ustaz Love mula merasakan bahawa tindakan Ustaz Love untuk meletakkan iklan2 lain kat blog ini semakin tepat.

Tambahan pula dengan keterangan2 blogger2 otai lain yg telah pun berpindah ke syarikat pengiklanan yang lain.. menjadikan Ustaz Love semakin yakin untuk beralih arah.

Apapun, sebagai mengenang jasa nuffnang yang pernah memberikan sedikit pendapatan kepada blog Ustaz Love ini, Ustaz Love akan kekalkan iklan nuffnang.. tambahan Ustaz Love dah terbiasa dengan statistik yg ada di akaun nuffnang..

Lepas ni nak try adsense plak.. πŸ˜€

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Comments

Add a Comment
    1. memang banyak kekurangan.. hampir separuh.. pastu kalau dah bleh cashout, kena tunggu sampai 2 bulan.. tapi mcm kita naik bas gak.. kalau ada satu bas je yg masuk kat kawasan perumahan kita, lambat ke, cepat ke, terpaksa kena tunggu.. kalau ada banyak bas, kita pun ada pilihan nak naik bas yg mana πŸ˜‰

        1. yg cashout cepat ni tak pasti plak.. sbb kalau nuffnang, cashout 30 hari (kalau status glitterati).. advertlets plak 30-45 hari.. πŸ˜‰

  1. Assalam…

    Adsense pulak kena setting dengan baik.. sebab 1 klik iklan di adsense lebih “canteq” berbanding nuffnang tetapi ianya bukan pesaing nuffnang.

    Saya memang dah lama gunakan adsense sejak di blogspot lagi. cuma sekarang di domain sendiri agak lembab sikit pencapaianya.

    apa apa pon x salah untuk mencuba sebab kalau x cuba tak tahu kan…

    Tahniah sahabat.

    Layanzzz ajer

    1. As salam abd karim..

      Ustaz Love dah register iklan adsense.. tapi kena reject sbb blog berbahasa Melayu.. nak try guna teknik yg dikongsikan oleh abgteror πŸ˜€

  2. ustaz income dr BE dulu tu boleh dpatkan balik…ustaz buang dulu iklan pesaing nuff, then ustaz letak iklan nuff jer biar dapat status geli tu balik…bila dapat, income ustaz akan ditambah seperti asal yg mana sebelum di potong..bila income dah ditambah ustaz buang iklan nuff tpi jgn letak iklan lain dulu..tunggu BE ustaz jd ME…then baru lah ustaz boleh pasang balik iklan pesaing nuff…FF dah pernha kena hampir 100 ringgit dipotong…

    1. owh.. mcm tu ke? takpe la.. bukannya banyak pun hasil BE.. tak sampai puluh2 pun.. apatah lagi ratus2 πŸ˜€

  3. salam ustaz lOve..
    menarik entri nih..saya pun penah cuba adsense tapi kena tendang cOz blOg BM..nanti bila ustaz da habis berguru, jangan lupa share kat kami jugak ye!

    πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme