I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Apabila Blog Islamik Meletakkan Link Blog Kristian

Salam…

Ustaz Love selalunya akan membalas blogwalking sepantas mungkin.. itu kalau berada depan laptop la.. dan kerapkali Ustaz Love terjumpa dengan url2 yang tak di taip dengan betul menyebabkan Ustaz Love terpaksa memikir sejenak, apakah kesilapan yg terdapat kat url tersebut sehingga tak boleh nak masuk.. mungkin silap letak dot (titik) diganti koma (,).. ini common la.. Ada juga yg tersilap eja url sendiri terutama yg menggunakan domain name yg panjang2..

Kali ni Ustaz Love nak bawakan satu contoh url yang tersilap.. Ustaz Love minta maaf dulu.. Ustaz Love cuma nak bawakan contoh, bukan nak point kesilapan.. Ustaz Love terpaksa letak url tu.. kalau tak, tak dapat nak ambil iktibar dengan lebih berkesan..

Kalau tersilap meletakkan url yang menyebabkan blog kita tak dijumpai, itu ok lagi.. tapi kalau tersilap letak url yg menyebabkan ia menuju ke blog2 yang tak elok spt blog lucah ke, blog ajaran sesat ke, blog agama lain ke (mcm contoh kat atas ni), maka ia bakal menimbulkan fitnah bagi sesiapa yg mudah2 nak menuduh orang lain..

Jadi, Ustaz Love nasihatkan kepada diri sendiri dan rakan2 blogger sekalian agar memastikan url yg kita letak itu betul.. supaya ia tak merugikan kita (sbb orang tak dapat nak datang balik membalas kunjungan).. selain daripada mengelakkan perkara yg buruk berlaku.

Bagi mereka2 yang menerima url yg tak betul ini, maka sekiranya dah terjumpa url yg sebetulnya, hendaklah memaklumkan kepada pemilik blog yg beliau tersilap meletak url.. mungkin beliau tak perasan.. πŸ˜‰

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Comments

Add a Comment
    1. memang boleh jadi.. kadang2 saja je domain name dicipta dekat2.. mcm maybank2u.net la.. mybank2u la.. dan lagi best, template semua sama.. walaupun tak serupa πŸ˜€

    1. terima kasih miss sunshine.. insyaAllah, akan ada yg menegurnya kalau tersilap.. blogger2 memang perihatin πŸ˜‰

    1. alhamdulillah… internet ni memang susah nak jaga.. even kita tak masuk pun, dia sendiri yg datang πŸ˜€

    1. sbb tu kena saling tegur menegur utk kebaikan.. kita tersilap, org lain tegur.. org silap, kita plak tegur πŸ˜‰

    1. itu la.. Ustaz Love siap cari shoutbox lagi nak tinggal jejak.. baru perasan yg tu blog Kristian.. hehe πŸ˜€

    1. betul tu.. tak sanggup rasanya bila orang datang umah kita, tapi kita tak balas kunjungan orang.. sekalipun org itu tersalah bagi alamat πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme