I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – April 2011

Hari Jumaat : Lelaki Di Masjid, Wanita Di Mana?

Salam… Walaupun hari ni dah hari Sabtu, tapi Ustaz Love rasa masih relevan untuk membicarakan persoalan hari Jumaat. Sebab banyak isu2 disebaliknya yang patut difikirkan sama2. Sebab hari Jumaat, bukanlah hari lelaki bersolat semata2, wanita pun sama.. kena melakukan solat Zohor. Dan topik ni insyaAllah relevan sampai bila2. Kadang2 kita terasa bengang melihatkan kaum lelaki […]

Wuduk : Macam-macam Ada

Salam… Ustaz Love solat Jumaat kat masjid tadi (memang la kan.. takkan solat Jumaat kat rumah plak). Tapi agak terlambat sebab terperangkap dalam kesesakan lalulintas. Jadi bila sampai je, dah masuk khutbah kedua. Kebiasaannya khutbah kedua ni tak panjang. Sekejap je bilal dah iqamah. Maka kelam-kabut la Ustaz Love dan geng2 yang datang lambat ke […]

Exabytes (MY) : 10 Anniversary Super Blogger Contest

Salam… Perasan tak banner Exabytes kat atas tu ada iklan baru? Ya betul.. Sekarang ni memang musim orang nak bagi iPad free.. tak kira la sama ada melalui contest berasaskan undian ke, review ke, cabutan bertuah ke, hantaran kahwin ke.. Dan yang terbaru, Exabytes, sebuah syarikat penyedia perkhidmatan webhosting juga telah melancarkan contest terbaru yang […]

Nasi Lemak Buah Bidara

Salam.. Isu nasi lemak menjadi penyebab obesiti telah menjadi isu kebangsaan. Agak sukar ianya nak menjadi isu antarabangsa (walaupun ada jenama Nasi Lemak Antarabangsa) kerana hanya di Malaysia (mungkin juga termasuk Indonesia) saja yang menjadikan nasi lemak ni sebagai makanan harian. Tak kira apa bangsa sekalipun, nasi lemak tetap menjadi pilihan warga Malaysia.. 1 Malaysia, […]

DealMates.com Nak Bagi Samsung Galaxy Tab

Salam.. Hari ni Ustaz Love dapat invitation untuk join satu lagi cabutan bertuah (lucky draw) daripada Dealmates.com.. Kali ni Dealmates nak bagi Portable Samsung Galaxy Tab 3G Worth RM1599 dengan harga RM0.00.. Kiranya nak bagi free la.. Penyertaan akan ditutup apabila telah cukup 10,000 peserta. Setakat entry ni ditulis, dah 9920 orang menyertainya. Pemenang akan […]

Pentingkah Statistik Dalam Agama?

Salam… Bertitik tolak daripada cadangan beberapa orang yang meminta Ustaz Love untuk membuang iklan, maka Ustaz Love terfikir akan isu ini.. iaitu isu statistik.. Sebab Ustaz Love amat mementingkan data statistik berbanding pendapatan hasil pengiklanan itu sendiri. Sebenarnya, statistik ini boleh didapati daripada cpanel (bagi webhosting berbayar).. juga ada disediakan bagi free webhosting.. Ada juga […]

Halatuju Blog Ustaz Love

Salam.. Lama plak rasanya Ustaz Love tak menulis.. terasa kekok jejari runcing ini bila memulakan penulisan. Ustaz Love mengambil sikit masa untuk menilai kembali halatuju blog Ustaz Love ni.. Untuk menentukan apa yang Ustaz Love nak daripada blog ni.. Suatu masa dulu, Ustaz Love terlalu istiqamah dalam menerbitkan entry2 berunsur mistik (siri2 saka) sehinggakan Ustaz […]

Digi WWWOW Awards

Salam.. Waktu ni Ustaz Love berada dalam mood nak berkontest.. kebetulan ada plak contest digi ni.. Maka, Ustaz Love pun mencalonkan la diri sendiri untuk menyertai contest ni. Mcm best je kategori yang Ustaz Love sertai tu kan? Ustaz Love join satu kategori je.. Takde la nak harap menang pun.. Just nak cari pengalaman join […]

DOA : Dead or Alive

Salam.. Kalau Ustaz Love buat carian kat google untuk keyword doa, hasil carian yang keluar kebanyakannya games Dead or Alive (DOA) dan ada gak movie dia.. Ala2 movie Mortal Combat dan Street Fighter. Tapi entry ni macam biasa la.. tak berapa kena sangat dengan intro. Sebab entry sebenar adalah berkaitan dengan doa dan bukannya games […]

Soal Jawab : Lapik Pada Anggota Sujud

Salam.. Ustaz Love menerima pertanyaan daripada kakjem lagi : “tolong wat entry pasal hukum ketika sujud tu ….alaa…..camano nak ckp ni…makcik x pandai  lerr….slalunya org pompuan bila nak sujud je mesti kain telekung dia akan ?????apa ya…..kihkihkih….cam ni je lah…masa zaman sek dulu ustazah ada ckp bila sujud mesti pastikan dahi dan hidung kena kat […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme