I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

WordPress : Mesra SEO

Salam…

Alhamdulillah, ranking alexa blog Ustaz Love dah berada bawah 200k.. dan cepat plak webcrawler google mengindex entry Ustaz Love.. baru publish tak berapa minit, dah naik kat carian google..

Ustaz Love pun tak pasti adakah ini disebabkan ramainya pengunjung blog Ustaz Love ke (ramai? tak ramai pun) ataupun entry kat blog Ustaz Love ni sangat berkualiti (atau berkuali)..

Tapi rasanya sebab Ustaz Love menggunakan wordpress dalam aplikasi blog Ustaz Love ni.. ramai otai menyatakan bahawa wordpress ini sangat mesra SEO.. maka tak hairanlah, mak merah juga menggunakan wordpress.

Pada permulaan nak menggunakan wordpress ni, memang Ustaz Love selalu sangat merungut.. sbb fungsinya banyak tak sama mcm blogspot.. widgetnya juga.. tapi Ustaz Love teruskan juga tanpa menoleh ke belakang lagi.. Sikit2 Ustaz Love belajar tentang function dlm wordpress ni.. Lama2 memang dah jatuh cinta..

Itulah orang2 tua pernah mengatakan.. cinta itu boleh dipupuk.. tak semestinya cinta itu mesti cinta pandang pertama.. even walaupun tak pernah jatuh cinta, tapi bila lama2 dipupuk (lihat kebaikan pasangan, kehensemannya, kelebihannya dsb), akhirnya ia bakal menjadi cinta sejati dan abadi..

Bagi sesiapa yang berhajat untuk menukar ke domain dan hosting sendiri, boleh gunakan wordpress yang sangat best ini πŸ˜‰

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Comments

Add a Comment
    1. skrg dah 196,154.. Ustaz Love pun ada pasang alexa toolbar gak.. senang nak skodeng ranking blog orang lain πŸ˜€

    1. insyaAllah mama.. aminn.. tapi masa ranking bawah 200k ni, kena maintain gak update blog.. kalu tak, cepat je turunnya πŸ˜‰

    1. salam bro zul..

      macihh.. blogger tak berapa mesra SEO.. sbb tu susah nak naik ranking.. tapi kalau istiqamah, insyaAllah boleh je.. mcm Hanis Zalikha.. ranking bawak 100k walaupun guna blogspot πŸ˜‰

    1. waalaikumussalam cikzsmile..

      kalau nak free, register kat http://www.wordpress.com

      kalau ada hosting dgn domain sendiri, boleh install secara manual atau guna aplikasi fantastico.. sangat mudah untuk install kat server πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme