I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Tutorial : UnFollow Blog

Salam…

Dah lama Ustaz Love tak buat entry tutorial.. kebetulan ada satu pertanyaan di shoutbox daripada mariah..

UL..salam..mcmne kita nak UNFOLLOW..? sy yg tak pernah kenal dia (FT) dah terfollow sampailah sy dah baca entri UL yg terdahulu…

Setelah Ustaz Love melakukan sedikit risikan, maka Ustaz Love mendapati bahawa beliau menggunakan blogger.com (blogspot).. Jadi tutorial ini adalah untuk pengguna blogspot… Sbb widget follower blogspot yg punya.. even yg ada kat blog Ustaz Love ni pun, blogspot yg punya.. Jadi, kalau Ustaz Love update entry pun, tak nampak la entry tu naik kat Reading List (kat Dashboard).. begitu juga kalau Ustaz Love follow blog orang lain.. melainkan kalau follower Ustaz Love ada masukkan blog Ustaz Love dalam bloglist, maka baru la dapat tau updated entry kat blog Ustaz Love..

Okey.. tutorial nak stop following blog orang yang kita follow adalah seperti berikut :

1. Masuk ke akaun blogger.com dan sign in.

2. Pergi kat dashboard.. pastu klik view profile..

3. Scroll ke bawah sekali.. sampai jumpa “Manage Blogs I Follow”.. klik tab tu..

4. Cari mana blog yang kita nak stop following diorg.. Klik kat settings kat sebelah blog yang kita tak nak follow dah tu.. Ustaz Love bagi contoh, nak stop following elmookieshoppe.blogspot.com.. jadi, Ustaz Love klik settings kat sebelah dia..

5. Klik “stop following this site”.. dan bila keluar kotak pertanyaan, klik stop following..

6. Selesai..

Sekian dulu.. salah silap harap maafkan πŸ˜‰

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Comments

Add a Comment
  1. Saya juga terpaksa unfollow beberapa blog menarik kerana blog itu diserang virus. Dah yang tak bestnya bila kita letak dalam senarai bloglist kita, blog kita akan terbabit sama. Jadi kena la unfollow blog-blog yang berkenaan. Bukan tak suka, tapi ada kuman. πŸ™‚

    1. Kadang2 kita terpaksa mengambil tindakan drastik.. sebab menyelamatkan diri itu lebih utama.. takut kita terkena virus dan seterusnya menyebarkan virus kepada org yg klik bloglist kat blog kita πŸ˜‰

    1. waalaikumussalam..

      alhamdulillah, entry ni dapat gak memberi manfaat kepada org lain πŸ˜‰

    1. kena tukar kat setting google rasanya.. nnt Ustaz Love try godek2.. dulu pernah buat πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme