I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Tambah Pendapatan Churp2 Dengan Twiends

Salam…

Ustaz Love terbaca kat blog mana ntah.. tertarik dengan entry beliau berkenaan cara menambahkan pendapatan dengan ChurpChurp (ini betul2 punya ChurpChurp.. bukan chup2 ye).. Setakat ni, pendapatan Ustaz Love hasil daripada ChurpChurp tak memberangsangkan sangat.. sebab Ustaz Love amat jarang bertwitter.. sedangkan hasil pendapatan Churp2 banyak bergantung pada twitter..

Bagi sesiapa yang ingin menyertai ChurpChurp, boleh klik link ni : ChurpChurp

Kalau follower sikit kat Twitter, memang tak banyak la hasilnya menyertai Churp2 ni.. tapi kalau follower beribu2, maka dengan mudah boleh menjana pendapatan Churp2 menggunakan Twitter..

Ustaz Love nak promo satu web yang membolehkan kita menambahkan follower Twitter di seluruh dunia.. Iaitu Twiends.com..

Kaedahnya sangat mudah.. kita register je.. pastu kita update information.. dan diberikan kredit sebanyak 40 kredit.. Bila kita follow twitter orang lain, kita akan dapat kredit (bergantung pada jumlah kredit yg user tu tawarkan.. biasanya 2 atau 1 kredit).. dan bila orang lain follow kita, diorg akan dapat kredit yg kita tawarkan.. maknanya, kredit kita akan bertambah kalau kita menjadi follower twitter orang lain.. dan kredit kita akan berkurang kalau orang jadi follower twitter kita.. Nak cerita mcm karangan, rasanya tak berapa faham.. jadi Ustaz Love buat dalam bentuk bergambar step by step..

1. Register dengan Twiends.com.. Isikan je tempat kosong di bawah.. takyah nak klik e-mail pengesahan ke, apa ke..

2. Dia akan minta untuk akses akaun twitter kita.. pastu allow je..

3. Pastu kita akan dibawa terus masuk ke page dia.. kita dah bleh start dapatkan kredit dengan follow orang lain.. Tapi amik masa (dalam beberapa minit) sebelum kita boleh mula add orang πŸ˜‰

4. Nampak tak kat atas tu (belah kanan) kredit Ustaz Love dah tinggal 14 je.. sbb dah ramai orang follower Twitter Ustaz Love.. Kalau nak tambah kredit, kita klik je +twiend yang warna hijau tu (tengok berapa kredit yg beliau tawarkan).. dan kredit kita akan bertambah..

5. Lama2 nanti, follower kita bleh jadi beribu2 lemon.. tapi pastikan amik gak masa untuk add tu.. takut nanti kena ban.. sbb melanggar T&C Twitter.. mcm Facebook gak, kalu kita add user banyak2, nanti dia ingat kita nak buat spam..

6. Boleh explore tab2 yang ada kat Twiends tu.. untuk lebih memahami kaedahnya..

Begitulah serba-sedikit.. Twitter ni sangat berguna terutama pada iklan yang berasaskan click.. ini bukan fraud click sbb kita mempromosikan iklan.. siapa nak klik, klik.. takkan la beribu2 follower nanti, satu klik pun tak sangkut..

Sekian dahulu.. selamat mencuba πŸ˜‰

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Comments

Add a Comment
  1. ooo..panjang ooo ni heheh
    me tak de masa nak bertwitter πŸ™‚ those yg ada byk masa free memang patut join πŸ™‚

    red mummy tu, indome churp2 pun setiap bln ribu raban, tak termasuk income BE nuff+advertorial πŸ™‚ kaya sungguh dia hasil berblogging πŸ™‚

    1. boleh2.. sila la cuba.. setakat ni, follower Ustaz Love dah 141 dah… kredit pun dah kosong.. nak kena tambah lagi ni πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme