I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – March 2011

Infaq Harta Demi Agama

Salam… Lepas Isyak tadi, Ustaz Love melepak jap.. tengok ada sorang budak berserban berjubah tengah solat sunat.. habis je solat, beliau pun salam Ustaz Love.. Ustaz Love tarik tangan beliau nak ajak berborak.. Ustaz Love kenal gaya budak2 tahfiz.. wajah mereka pun nampak bercahaya.. walaupun mereka berkulit gelap.. tapi cahaya tu bukanlah spt cahaya lampu […]

Budaya Ketam

Salam… Dalam perjalanan balik daripada makan tadi, Ustaz Love ternampak ada orang jual ketam nipah kat tepi jalan.. Walaupun tak nampak batang hidung ketam itu (sbb ada dalam kotak), tapi nampak la signboard lukisan ketam.. Maknanya, penjual tu jual ketam la.. takkan jual ayam plak kan.. Sambil2 tu terfikir pasal ketam.. Sampai je, terus bukak […]

BE Terbaru : Digi

Salam… Ustaz Love ingin berkongsi kegembiraan ini dengan semua.. Ustaz Love dapat BE terbaru iaitu Digi Opera Mini.. Kiranya sekarang ni dah ada 2 BE yang menari2 di sini.. BE sebelum ni (I MAS Travel) masih lagi berjalan.. Rezeki Ustaz Love kali ni.. Ustaz Love bersyukur pada Allah dan mengucapkan terima kasih kepada pihak Nuffnang […]

Trio : The 3 Musketeers Yang Menjadi The 3 Stooges

Salam… Apalah bencana yang menimpa umat manusia di Malaysia ini, khususnya umat Melayu beragama Islam.. Ustaz Love rasa nak tergelak pun ada, rasa malu pun ada.. baru je beberapa hari lepas Ustaz Love ada buat entry berkaitan berani kerana benar.. Kebenaran hari ini nampaknya banyak yang dah dimanipulasikan.. Ada orang yang bersalah, tapi dianggap teraniaya […]

Jangan Berputus Asa

Salam… Hari ni Ustaz Love tak larat sangat nak memikir.. Sebab pagi tadi telah berlaku sesuatu yang agak besar yang bakal mengubah halatuju hidup Ustaz Love selepas ini.. Setelah agak lama bergelumang dengan kesusahan dan kepayahan, akhirnya Allah telah membuka jalan yang tak disangka2 yang mana bakal melenyapkan kesusahan itu dengan sekelip mata.. Umpama panas […]

Syiah Ugut Ustaz Love? Tak Heran Pun

Salam… Ustaz Love menerima beberapa komen daripada seorang Syiah yang daripada dulu tak berpuas hati dengan Ustaz Love.. komen berbentuk kutukan dan ugutan itu sedikit pun tak mampu nak menggugat pegangan Ustaz Love terhadap kesesatan Syiah.. Beliau memperkenalkan diri sebagai azi.. “[[[[[[Syeikh Husin bin Muhammad Aali al-’Usfur ad-Darazi al-Bahrani menegaskan : “Riwayat-riwayat para imam menyebutkan […]

Projek Perkongsian Blog Ustaz Love

Salam… Banyak betul projek yang Ustaz Love terfikir nak buat kat blog ni.. Projek kelas pengajian tajwid al-Quran belum dijalankan lagi, dah timbul idea projek baru.. Tapi, bagi Ustaz Love takde masalah nak buat banyak2 projek ni.. yang penting adalah istiqamah.. sebab dengan istiqamah itulah baru boleh menuju ke arah keikhlasan.. Projek tajwid al-Quran agak […]

Budaya Mengenakan Orang

Salam… Budaya Malaysia beberapa tahun ini telah digemparkan dengan satu fenomena baru yang sebenarnya dah lama berada dalam masyarakat Malaysia.. Iaitu budaya mengenakan orang.. Tak kira la atas tujuan lawak ke, tujuan balas dendam ke.. Ianya telah dipopularkan bila rancangan2 TV di Malaysia membuat rancangan2 berunsur mengenakan orang.. spt Wakenabeb, Bang Bang Boom dsb.. Pepatah […]

Perang Terbaru Oleh US

Salam… Peperangan telah dimulakan oleh negara2 berkutu iaitu Amerika, Britain dan Perancis ke atas negara Islam, Libya.. Ianya mengulangi kembali sejarah peperangan di Iraq yang sampai ke hari ini masih belum menemui jalan keluar.. (ada gaya macam pengulas berita tak?) Atas alasan kemanusiaan, mereka melakukan tindakan tidak berperikemanusiaan.. serangan roket daripada laut dan udara telah […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme