I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Jawapan Nuffnang Berkenaan Iklan Yoga

Salam…

Ustaz Love baru dapat e-mail semalam daripada Nuffnang.. hasil daripada ticket yang Ustaz Love hantar meminta supaya dibuang iklan Kelas Yoga yang bermain2 dalam blog Ustaz Love.. Sebelum ni, Ustaz Love pernah hantar ticket meminta dibuang iklan arak.. dan pihak Nuffnang telah memohon kemaafan kerana ada masalah teknikal di situ.. walaupun iklan itu adalah iklan CPA dan bukan iklan CPM..

Berikut adalah jawapan daripada pihak Nuffnang :

Hi Ustaz Love,

We apologize if our ads have caused you discomfort, but bloggers aren’t able to choose ads that will be shown on their blogs unless it is a CPM campaign. For your information, Milkadeal ads are CPA ads, and therefore cannot be filtered nor removed. However, there are filters set up in your account for ad campaigns which may be sensitive such as alcohol and tobacco where bloggers can opt out from them. In addition, again if you see any particular ad that you’re not comfortable showing in your blog, you can write to us and we can take action to cease the campaign if it’s a CPM campaign.

Cheers,
Thara Sofian
Blogger Relations

Nuffnang Sdn Bhd

Kelakar tak? Padahal sebelum ni (masa iklan arak) tu pun iklan CPA gak (MilkAdeal).. tapi boleh je dibuang.. Ustaz Love dah siap2 nak balas balik e-mail tu.. Tak lama lepas tu, dapat e-mail terbaru :

Hi Ustaz Love,

I have just double checked with my colleagues again and have taken into consideration to remove the Yoga ads from our Muslim bloggers network. Therefore, kindly be informed that we have removed the Yoga ads from your blog and and feel free to contact us again should you need more clarification on anything at all. Again, we apologize if our ads have caused you any inconvenience.

Nasib baik beliau tanya balik kat member2 beliau.. Ustaz Love pun tak pasti sama ada beliau ni staff baru ke, atau bukan.. sbb sebelum ni, yg selalu balas e-mail Ustaz Love adalah Teoh Xinxian.. bukan Thara Sofian.. Sepatutnya, sebelum balas e-mail lagi beliau dah double-check.. bukan buat2 pandai..

Apapun, Ustaz Love hargai komitmen dan memuji keberanian beliau kerana sanggup untuk memohon kemaafan atas kesalahan memberi maklumat.. Juga kerana menghormati sensitiviti blogger2 Muslim..

Terima kasih sekali lagi buat Thara Sofian dan Nuffnang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Comments

Add a Comment
    1. terima kasih.. Ustaz Love memang perhati iklan2 yg keluar.. takut jadi mcm iklan arak yg lepas.. nasib baik ada yg tolong bgtau πŸ˜‰

  1. Assalam.. ustaz.. sama lah seperti saya, saya pon request remove ads yoga tuh.. dalam masa 30 minit iklan yoga tu di remove! dan di gantikan dengan iklan lain…

    Sama jugak dengan ustaz .. saya dapat jugak tiket dan minta maaf.. dari pihak nuffnang.

    Apa apa pon TQ nuffnag.

    1. As salam Abd Karim..

      Alhamdulillah.. inilah toleransi dalam 1 Malaysia.. saling menghormati walaupun berlainan agama πŸ˜‰

  2. cpa ngan cpm tu ape ust?
    kalo cam tu kat blog sy pon nnt dah xde la iklan tu sume eh?
    sy pon blogger muslim.
    hehe.
    thanks ust.
    πŸ˜€

    1. CPA (Cost per Action) tu mcm iklan MilkAdeal.. iklan yg kalau orang klik beratus kali pun takde kesan (dari sudut pendapatan).. tapi, bila orang klik iklan CPA kita dan beli barang / servis yg ditawarkan, baru la ada pendapatan utk kita.

      CPM (Buffered Earning).. kalau trafik tinggi, ada hasil untuk pendapatan.. kalau org klik iklan CPM kita, lagi masyukk..

      insyaAllah, setakat yg Nuffnang bgtau kat e-mail, dia dah removed iklan yoga tu daripada semua blog blogger Muslim πŸ˜‰

  3. Congratulation Ustaz Love..
    Ramai dr kalangan kita yg hanya tahu ckp bende tue salh..bnde 2 xbtOl..tp xberusaha utk memperbetulkannya..

    semoga kita semua termasuk di dalam kalangan mereka yg berani Kerana Benar
    Amin~

    1. Terima kasih najah..

      InsyaAllah, kalau kita nak selesaikan masalah dan terus tuju pada masalahnya.. masalah boleh selesai.. jangan selesaikan masalah dengan masalah, maka akan bertambah masalah πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme