I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Update Kelas Pengajian Tajwid

Salam…

Ustaz Love menerima feedback yang agak menggalakkan berkenaan kelas pengajian al-Quran di blog… Ustaz Love bersyukur kerana masih ramai yang berminat untuk mempelajari al-Quran di zaman kebanyakan orang lebih suka berlatih vokal daripada berlatih membaca al-Quran…

Tapi terlebih dulu Ustaz Love ingin mengingatkan.. yang Ustaz Love ini bukanlah guru terbaik untuk mempelajari al-Quran… Ustaz Love setakat membuka kelas untuk tajwid sahaja.. untuk tarannum, serius Ustaz Love tak pandai nak berlagu.. kalau lagu rock kapak tu, bleh la.. hehe

Buat masa ni, Ustaz Love agak sibuk menguruskan hal kerja dan peribadi.. jadi belum berkesempatan untuk memulakannya.. InsyaAllah, sedikit masa lagi Ustaz Love akan mulakan… bak kata pepatah “Seribu langkah itu bermula dengan langkah yang pertama”.. manakala “langkah seribu” itu tiada kaitan dengan “seribu langkah”…

Teruskan kesetiaan anda bersama blog Ustaz Love… hehe πŸ˜€

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Comments

Add a Comment
  1. mempelajari Ilmu Tajwid adalah tanggung jawab Fardhu Kifayah , sementara membaca Al- Quran mengikut Hukum Tajwid adalah Fardhu Ain. Membaca Al-Quran tanpa mengambil kira Hukum Tajwid adalah berdosa jika disengajakan , lebih-lebih lagi pencemaran pada lafaz Al-Quran kerana ianya boleh membawa kpd salah maksudnya.
    Cuba ustaz ulas sket……
    Tapi lebih molek klau dpt blajar Al Quran dgn kaedah talaqqi iaitu antara mulut ke mulut(jgn fikir lain plak ye) maksudnya guru mengajar sebutannya kita ikut melalui gaya mulut guru tersebut..(x pndai plak kakjem nak terangkan kat c-ni….)

    1. wahh.. nak kena ulas ke? kalu nak ulas, kena buat entry baru.. insyaAllah, nnt Ustaz Love ulaskan πŸ˜‰

      1. ulas mmg patut ulas ustaz…tapi jgn lupa plak janji2 nak wat mcm2 entry antaranya kisah bas foh hup..hihihihihi..(lamo dah kakjem ternnti2..drpd blum sakit sampai lerr dah sakit sampai lerr dah sihat kembali…)

        1. entry bas foh hup tu Ustaz Love kena buat kajian sket.. baru la bleh jadi entry ilmiah sket.. hehe..

          apapun, Ustaz Love gembira mendengar yang kak jem dah kembali sihat πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme