I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Soal Jawab : Wahabi Sesat?

Salam..

Ustaz Love menerima pertanyaan daripada nortek :

salam ustaz love.

setahu sy, wahabi x dikelompokkan dlm kumpulan ahli sunnah wal-jamaah berdasarkah akidah yg diorg pegang. Contohnya, Allah duduk di atas Arasy & Allah mempunyai jisim, macam kita orang biasa gak. Maksudnya Allah ada tangan, ada janggut mcm tu.

blh ustaz tlg jelaskan?

Ustaz Love nak cuba jawab.. tapi disebabkan ada jawapan lain yang lebih lengkap dan lebih dipercayai, maka adalah lebih baik Ustaz Love memberikan capaian (akses) kepada jawapan itu sahaja.. Jika ada yang tak faham, boleh tanya.. InsyaAllah Ustaz Love akan cuba jawab.. kalau Ustaz Love tak pasti, Ustaz Love akan rujuk sumber lain untuk mendapatkan kepastian dan menjawabnya di sini..

File ni mungkin akan mengambil masa yg agak lama untuk download.. sbb menggunakan teknik image scan..

Pandangan JAKIM Terhadap Wahabi

Harap dapat membantu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

Add a Comment
    1. Wahabi ni bukan sejenis mazhab.. ia merupakan gerakan.. mcm juga tabligh, ikhwan muslimin dll.. Arab Saudi masih lagi bermazhab Hanbali secara majoritinya 😉

  1. Bagi pendapat saya, wahabbi tidak sesat…
    hakikatnya dalam mengharungi kehidupan seharian kita perlulah berlandaskan sunnah nabi dan quran…segala apa yang nabi buat kita buat
    dan apa yang nabi x bwt jgn sesekali kte bwt(perkara bidah)
    kerna stiap bidah itu sesat….(trdpt dlm hadith sohih)
    so, mari kte sme2 brubh ke arah sunnah nabi dan quran…
    jgn kte terikut-ikut adat dan budaya nenek moyang terdahuulu….sprti knduri arwah dn sbgainyer…
    HIDUP SUNNAH MELAKA UNTUK ISLAM…………..

    1. belajar mengenali apa yg betul, insyaAllah, kita akan tahu mana yg betul dan mana yg salah.. jangan belajar mengenali apa yg salah semata2.. kelak kita akan sentiasa nampak kesalahan orang tanpa melihat kebaikan disebaliknya 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme